Ingezonden persbericht


Groningen, 8 augustus 2010

XViBE naar de liveshows van Holland's Got Talent

De Groningse Urban dansgroep XViBE afkomstig van The Underground DanceClass Company is doorgedrongen tot de live shows van het RTL programma Holland's Got Talent.

Tijdens de eerste ronde van de talentenjacht was de jury bestaande uit Dan Karaty, Patricia Paay en Gordon unaniem in het besluit de Groningers door te laten naar de tweede ronde. Karaty, danser en choreograaf van oa. Justin Timberlake en Britney Spears uit de Verenigde Staten noemde XViBE zelfs de beste hiphopact die hij in Nederland had gezien. Vrijdagavond 6 augustus was in de uitzending van de talentenjacht te zien hoe de Groningse groep ook de tweede ronde doorkwam en daardoor een plek veroverd heeft in de live shows. Luciano Tawikarja de creatieve leider van de dansgroep: "XVIBE is erg enthousiast dat we deze kans krijgen het grote publiek kennis te laten maken met een unieke vorm van dans en entertainment. We hopen dat Nederland kunnen laten genieten zoals wij dat doen als we zelf op het podium staan en dansen!".

Op vrijdag 13 augustus vanaf 20.30 uur zal de groep hun nieuwe dance act opvoeren aan het Nederlandse publiek in de halve finale. Mocht de groep een van de acts zijn die door het meestemmende publiek wordt uitgekozen als beste act van de dag, dan zijn ze te zien in de finale die in september wordt uitgezonden.