Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

OBA Live op Radio 5

HUMAN

2 Vrijdag 13 augustus 2010

3 19.00-21.00 uur

OBA Live: Theodor Holmans mooiste interviews
Selectie van eerdere interviews van Theodor Holman (De rechtstreekse uitzendingen vanuit de OBA vervallen in de maand augustus)

Presentatie: Nora Romanesco

---

19.00-20.00 uur:
Remko Scha over Taal en Computer.
Remko Scha is hoofdonderzoeker aan het ILLC, het onderzoeksinstituut van de UvA waarin wetenschappers op het gebied van logica, informatica en wijsbegeerte samenwerken. Daarnaast maakt hij computerkunst. (Bewerking van 22/01/10)

Nelleke Noordervliet, schrijfster over 'Les derniers jours de la vie d'Albert Camus', een pas verschenen boek over de laatste dagen van schrijver/existentialist Albert Camus . (4 januari 1960 kwam Camus om bij een auto ongeluk). (bewerking van 29/01/10)

20.00-21.00 uur:
Johan Braeckman over "Alles wat je altijd al wilde weten over Richard Dawkins". Braeckman is filosoof en verbonden aan de Universiteit van Gent op het vakgebied wijsbegeerte en moraal. Hij legt haarfijn en helder uit wat de theorieën van de wereldberoemde Engelse atheïst Richard Dawkins inhouden. Dawkins werd bekend met de bestseller "God als misvatting" en recent: "Het grootste spektakel ter wereld". (Bewerking van 08/01/10)

Stine Jensen, bespreekt het nieuwe boek van Günter Wallraff: 'Heerlijke nieuwe wereld' ('Aus der schönen neuen Welt'). Een verzameling artikelen waarin Wallraff opnieuw undercover op onderzoek uit gaat. (Bewerking van 12/03/10)


---




Ingezonden persbericht