Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 12-08-2010

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending vrijdag 13 augustus
Nederland 1 - 18.20 uur

EENVANDAAG ZOMERSERIE 'VAN NUL TOT NU': THEO DE ROOIJ

Vrijdag 13 augustus in de EENVANDAAG zomerserie 'Van Nul tot Nu' een gesprek met Theo de Rooij, de oud-ploegleider van de RABO die na het desastreuze tourjaar 2007 moest vertrekken na de affaire Rasmussen. Verslaggever Mark de Bruijn spreekt met hem.

Hoe is het hem vergaan na zijn beslissing om de Gele Truidrager naar huis te sturen? Heeft de wielerwereld hem teleurgesteld en verbitterd gemaakt? EENVANDAAG keert met De Rooij terug naar de Tour, waar hij onder anderen Erik Breukink terugziet, die na de affaire Rasmussen wel mocht aanblijven als ploegleider van de Rabobank.

De Rooij blikt terug op die belangrijke momenten uit zijn sportloopbaan. ''Ik zat dus in zo'n soort van orkaan, waarbij ik geen weet had van alle dingen die er om me heen gebeurden,'' aldus de oud-ploegleider.

De Rooij's leven ziet er nu wezenlijk anders uit. Hij wordt niet langer geleefd door de wielerkalender en kan andere keuzes maken. Maar toch speelt de fiets nog steeds een grote rol in zijn leven. In zijn schuur aan huis heeft onlangs een nieuw soort fiets uitgevonden, die beter is dan alle andere.

Ondanks al zijn nieuwe activiteiten, blijft er voor De Rooij toch een onbevredigend gevoel. ''Ik heb voor mijn gevoel iets niet afgemaakt, wat ik heel graag af had willen maken. Dat draadje zou ik nog wel eens een keer willen oppakken.'' Toch hoeft De Rooij niet meer per se te winnen. Het leven is geen wedstrijdje.

Kijk voor meer informatie op www.eenvandaag.nl