Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 13-08-2010

Ongeval

HARMELEN Bij een verkeersongeval is vrijdag 13 augustus een 18-jarige man uit Harmelen ernstig gewond geraakt. De politie kreeg rond 04.40 een melding dat er een ongeval had plaatsgevonden op de Groenedaal. Ter plaatse werden agenten aangesproken door vijf jongeren die het slachtoffer hadden gevonden. Zij verklaarden met het slachtoffer uit te zijn geweest en daarna nog hadden nagepraat. Het slachtoffer is vervolgens weggereden op de scooter van een van zijn vrienden. Even later hoorde zij een klap en zijn gaan kijken. Op de Groenedaal zagen zij de man met de scooter in het water liggen en hebben hem eruit gehaald. De politie heeft de geëmotioneerde jongeren opgevangen en doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Mishandeling

WOERDEN In de nacht van donderdag op vrijdag is een 20-jarige man uit Woerden gewond geraakt toen hij door vermoedelijk twee mannen is mishandeld.

De mishandeling vond plaats op de Voorstraat rond 00.30 uur. Het slachtoffer is met verwondingen in het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. Agenten hebben twee mannen van 24-jaar uit Montfoort en 32-jaar uit Woerden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de aanleiding was van deze mishandeling.

Wapen inbeslaggenomen

WOERDEN De politie heeft een 19-jarige man uit Woerden aangehouden omdat hij in het bezit was van verboden wapens. Agenten werden in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.00 uur door beveiligers van het evenemententerrein gealarmeerd omdat zij een man hadden zien lopen met wapens. Agenten hebben de man aangehouden en de vuist, en slag wapens inbeslaggenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verwarde vrouw

WOERDEN De politie heeft donderdag 12 augustus een verwarde vrouw van het treinspoor gehaald. Rond 17.45 uur kreeg de politie een melding van de NS dat een vrouw op het spoor tussen Woerden en Bodegraven zou lopen. Het treinverkeer werd in verband met de veiligheid stilgelegd. De vrouw bleek in de war en zal psychisch onderzocht worden.