Gemeente Sneek


onderscheidingen in sneek

Twee koninklijke onderscheidingen in Sneek

In de gemeente Sneek werden donderdag 12 augustus twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Omdat de uitreikingen nagenoeg gelijktijdig plaatsvonden op verschillende locaties, werden de onderscheidingen uitgereikt door burgemeester drs. Hayo Apotheker én wethouder Andries Ekhart.

Decorandi

De heer F. Binnema (1937) uit Sneek werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werdt uitgereikt door wethouder Ekhart, na het Sneker orgelkoopavondconcert in de Doopsgezinde Gemeente, Singel 28.

De heer Binnema is een persoon die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen. Binnema is reeds sinds 1960 actief op het gebied van (kerkelijke) orgelmuziek.

De tweede decorandus, de heer ir.H. Snoekc (1944) uit Grou, werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde donderdag tijdens de KWS-slotavond van de 75^ste Sneekweek op het Starteiland. De uitreiking werd verricht door burgemeester Apotheker.

De heer Snoekc ontving de onderscheiding wegens zijn activiteiten op het gebied van met name de zeilsport, alsook anderszins op recreatief terrein, op het terrein van de kinderopvang en voor een ziekenhuis, die ten goede komen aan de samenleving. Zijn activiteiten hebben een regionale danwel landelijke uitstraling.

(Binnema.jpg)
Wethouder Ekhart en de heer F. Binnema (foto: Simon Bleeker)

De heer H. Snoekc (foto: Henk Doevendans)