Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Onderzoek Consumentenbond: eerste en derde plaats voor De Hypotheker Meer aandacht voor annuïteitenhypotheek door discussie hypotheekrenteaftrek

Rotterdam, 13 augustus 2010 - De interesse in de annuïteitenhypotheek neemt toe. "In onze vestigingen merken we dat een groeiend aantal consumenten meer informatie wil over deze hypotheekvorm", verduidelijkt Leslie Hogeveen, Manager Marketing van De Hypotheker. "Dat is begonnen in de recente verkiezingsstrijd, toen de hypotheekrenteaftrek uitgroeide tot een van de belangrijkste issues. Huizenkopers willen weten welke alternatieven er zijn voor het geval de hypotheekrenteaftrek wordt afgeschaft of beperkt."

Opvallend, want tot de Tweede Kamerverkiezingen in juni van dit jaar was de annuïteitenhypotheek een klassieke hypotheekvorm die relatief minder vaak werd afgesloten. De spaarhypotheek was aanzienlijk populairder, omdat deze voor een grotere groep huizenbezitters met de huidige hypotheekrenteaftrek fiscaal gunstiger uitvalt.

Oriënteren op alternatieven
"De discussie over het afschaffen of beperken van de hypotheekrenteaftrek heeft er echter voor gezorgd dat de consument zich meer is gaan oriënteren op mogelijke oplossingen en alternatieven", licht Hogeveen toe. "Juist de annuïteitenhypotheek wordt dan voor een grotere groep interessant, omdat die flexibeler is en het renteaandeel juist in het begin groot is en het aflossingsdeel klein. Aan het einde van de looptijd is dat omgekeerd. In het geval van de annuïteitenhypotheek beperk je dus de aftrek geleidelijk. Interessant wanneer de hypotheekrenteaftrek zou worden afgeschaft."

Onderzoek Consumentenbond
In het meest recente onderzoek van de Geldgids van de Consumentenbond scoren twee annuïteitenhypotheekproducten van De Hypotheker een eerste plaats en derde plaats. De 'Excellence Voordeelhypotheek' eindigt bovenaan met een 10 als waardering. De 'SKP HQ Annuïteiten Voordeelhypotheek wordt met een 9,7 op de derde plaats beoordeeld. De Consumentenbond onderzocht 74 annuïteitenhypotheekproducten van verschillende aanbieders. Eerder dit jaar eindigden de SpaarBeter hypotheken van De Hypotheker in een onderzoek van de Consumentenbond naar spaarhypotheken al op een eerste en tweede plaats.


- EINDE PERSBERICHT -


Noot voor redacties


Voor meer informatie (