Provincie Utrecht

Voorpremière 'Sterke Verhalen' in sprookjesachtige omgeving

Op een unieke locatie, in de tuin van het sprookjesachtige kasteel De Haar, was gisteren de voorpremière van de nieuwe Nederlandse film 'Sterke Verhalen'. Bijna tweehonderd jongeren uit de provincie Utrecht hadden zich aangemeld voor de gratis voorvertoning. De openluchtbioscoop maakt deel uit van de campagne 'Het is lekkerder in het landschap' en is ook nog op vrijdag 13 augustus in Soest bij te wonen. Aanmelden kan gratis en voor vervoer is gezorgd.

Sterke verhalen in de tuin
Voordat de film van start ging, ondervroeg quizmaster Oscar de bezoekers over hun kennis van het Utrechtse landschap. Verantwoordelijk gedeputeerde Bart Krol vertelde trots te zijn om met zoveel jongeren op zo'n unieke locatie film te kijken: onder de bomen van de mooie tuin, op groot scherm, het publiek op loungekussens. De regisseurs en acteurs gaven een toelichting op de totstandkoming van de film. Sterke Verhalen blijkt veel overeenkomsten te vertonen met de levens van de filmmakers zelf.

Sterke verhalen in Soest
Vrijdag 13 augustus wordt de film Sterke Verhalen ook getoond in openluchttheater Cabrio in Soest. Je kunt je hiervoor aanmelden tot vrijdag 13 augustus 17.00 uur. Meer informatie en aanmelden kan op www.lekkerderinhetlandschap.nl. Houdt deze website ook in de gaten voor de komende events.

Voor persinformatie:
wietse.visser@provincie-utrecht.nl, 06-12 04 86 66

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11