Politie Hollands Midden

Gouda - Overvaller op de Primera opgepakt

Gouda, 13-08-2010 o De recherche van Gouda heeft een 19-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van de overval op de Primera aan de Korte Groenendaal. Een tweede verdachte, een 18-jarige Gouwenaar, is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. De winkel werd vrijdag 16 juli, rond 18.00 uur, overvallen door één man. Dankzij de camera in de winkel en de beelden van stadstoezicht, stond de dader meerdere keren op beeld.

Districtschef Paul van Musscher: "De overval heeft voor flink wat onrust gezorgd bij winkeliers en medewerkers, als politie hebben we alles uit de kast gehaald om ook deze zaak weer op te lossen. Mede dankzij de medewerking van het publiek hebben we prachtig werk kunnen verrichten. En we zijn blij dat we nu ook zichtbaar resultaat kunnen melden.

Naast tactisch onderzoek is er een extra digitale nieuwsbrief verstuurd naar de inwoners van Gouda. Ook zijn de beelden van de dader getoond in de nieuwsuitzending van Omroep West en in Hart van Nederland. Vorige week plaatste de recherche nog twee borden met een getuigenoproep in de buurt van de winkel, om ook passanten te kunnen bereiken. Het onderzoek van de recherche kwam in een versnelling nadat er anonieme meldingen binnenkwamen.

De verdachten worden lopende het onderzoek vast gehouden. De recherche zet het onderzoek voort.

De overval Twee medewerkers waren op het moment van de overval in de winkel aanwezig en troffen voorbereidingen om te sluiten. Een jongen liep net voor sluitingstijd de winkel in en deed alsof hij iets wilde kopen. Toen de medewerkster naar hem toeliep, pakte hij haar vast en zette een mes op haar keel. Hij eiste geld. Nadat hij een geldbedrag had buit gemaakt, knevelde hij de twee medewerkers en ging er op een fiets vandoor. De medewerkers wisten zichzelf te bevrijden en belden de politie