Politie Drenthe

Vrijdag 13 augustus

Provincie Drenthe, 13-08-2010

Diefstal banden

BORGER Tussen woensdag 11 augustus 21.30 uur en donderdag 12 augustus 6.30 uur zijn acht banden ontvreemd van twee autos. De personenautos stonden op het terrein van een garagebedrijf aan de Buinerstraat. De schade bedraagt enkele duizenden euros. Mensen die beschikken over meer informatie over deze diefstal, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Motorrijder gewond
MEPPEN Een 42-jarige motorrijder uit Gees raakte donderdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Mepperstraat in Meppen. Een 21-jarige bestuurder van een trekker met kiepwagen wilde keren op de weg. Hij zag daarbij de motorrijder over het hoofd. Laatstgenoemde, die vermoedelijk met lage snelheid reed, kon niet meer stoppen en sprong van de motor. Hij is gewond geraakt aan zijn arm en is naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht. De politie doet nader onderzoek.

Man aangehouden

EMMEN - De politie heeft donderdagavond een 43-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een woning aan de Valtherzandweg. De eigenaar van de woning deed aangifte. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Belediging van agenten

MEPPEL Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 38-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens belediging van agenten. De man stond tegen een winkel aan het Prinsenplein te plassen en werd aangesproken door de agenten. Aan de man werd gevraagd om zijn identiteitsbewijs te tonen, maar beledigde meerdere malen de agenten. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed
BROEKHUIZEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 17-jarige man uit De Wijk aangehouden aan de Broekhuizen in Broekhuizen. De bromfietser werd staandegehouden en gevraagd te blazen. Op het bureau blies hij 445 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden wegens diefstal

HOOGEVEEN Agenten hebben donderdagmiddag een 21-jarige man met de buitenlandse nationaliteit aangehouden bij een parfumeriewinkel aan de Hoofdstraat. De man zou parfum hebben gestolen. Hij is ingesloten voor verhoor.

Aanhouding voor winkeldiefstal

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag een 37-jarige vrouw uit Aalden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw bezocht die middag twee keer een supermarkt aan de Baander in Emmen. De eerste keer dat zij de winkel bezocht, zagen medewerkers van de supermarkt dat zij goederen meenam zonder deze te betalen. De verdachte wist echter te ontkomen. Diezelfde middag bezocht zij dezelfde winkel nog een keer. Zij werd door de medewerkers herkend. De politie heeft haar aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.