Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 augustus 2010

Meisje van 17 aangerand, politie zoekt getuigen Borne
Een 17-jarig meisje werd op 12 augustus rond 22.00 uur aangerand door een onbekende man op de Oude Hengeloseweg.

Het meisje fietste van Borne richting Hengelo, toen zij ter hoogte van de achterzijde van McDonalds ingehaald werd door een onbekende man op een fiets. Deze man pakte haar bij de arm en zegt tegen haar dat ze met hem mee moet komen. Zij weet zich los te rukken en fietst zo snel mogelijk weg. De man achtervolgt haar maar weet haar niet meer in te halen.

De politie is opzoek naar getuigen van dit incident. Vooral een vrouw op een fiets die het meisje in de omgeving van de Expo tegemoet fietste, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie. Zij is mogelijk de dader tegemoet gefietst. Getuigen kunnen bellen met het team Borne op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Het volgende signalement van de verdachte is bekend: Man, leeftijd onbekend maar 'ouder'. Rimpels in het gezicht, volle snor, blanke huidskleur, breed/gezet postuur. Hij droeg een donkere baseballcap met iets wits op de voorkant. De man sprak wat onduidelijk. (2010072908)

Fietsendief/heler aangehouden
Enschede
Op 12 augustus rond 20.30 uur, troffen surveillerende agenten op de Hofstraat een 38-jarige Enschedeër aan die reed op een redelijk nieuwe maar voor hem veel te kleine damesfiets. Bij controle bleek dat het slot van de fiets was doorgezaagd. De fiets bleek op 8 juli te zijn gestolen in Hengelo. De 27-jarige eigenaresse had via internet aangifte gedaan. De 38-jarige Enschedeër werd aangehouden voor diefstal dan wel heling en voor nader onderzoek ingesloten. Hij is een zogenoemde veelpleger. (2010063384)

Man aangehouden voor diefstal telefoon Almelo Enschede
Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd op 13 augustus rond 01.40 uur aangehouden voor diefstal van een mobiele telefoon.

De man had de telefoon rond 0.40 uur weggenomen uit een woning van een kennis in Almelo. De man is een bekende van de politie en verblijft veel in Enschede. De Almelose agenten lichtten direct hun Enschedese collega's in, die de verdachte aantroffen op de Stadsgravenstraat. Hij werd aangehouden. Hij bleek de gestolen telefoon nog in zijn bezit te hebben. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (2010072913)

Huisverbod opgelegd

Hengelo

Een 56-jarige man uit Hengelo heeft op donderdag 12 augustus een huisverbod opgelegd gekregen voor huiselijk geweld tegen zijn 45-jarige partner. Hulpverlening is gestart. (2010071929)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod, kijk op www.huisverbod.nl.

Auto over de kop

Denekamp

Een 34-jarige automobiliste uit Denekamp reed op 12 augustus omstreeks 14.10 over de Singravenstraat in Denekamp komende vanaf de Ootmarsumsestraat. In de bocht naar links belandde de auto in de rechterberm en raakte een lichtmast. De auto sloeg hierna over de kop en belandde in de linkerbermsloot. De automobiliste en haar kinderen van 5 en 3 jaar oud, die ook in de auto zaten werden door omstanders uit de auto bevrijd en zijn met onbekend letsel overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. (2010072837)

Verkeersongeval met letsel

Almelo

Een 66-jarige fietser uit Almelo raakte gewond bij een aanrijding met een auto op de Kolthofsingel in Almelo. Omstreeks 10.25 uur op donderdag 12 augustus reed een 48-jarige automobilist uit Zwolle over de Tijhofslaan in Almelo, komende vanuit het centrum stak hij de Kolthofsingel recht over en wilde zijn weg op de Tijhofslaan vervolgen. Hierbij zag hij de fietser over het hoofd. De fietser kwam ten val en raakte gewond. Hij is per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (2010072735)

Scooterrijdster onderuit

Enschede

Een 17-jarige scooterrijdster uit Enschede reed op donderdag 12 augustus omstreeks 22.40 uur over de Oostweg in Enschede. Zij kwam vanuit de richting Glanerbrug en wilde linksaf de Oostweg inrijden. Hierbij raakte zij de macht over het stuur kwijt en ging onderuit. Een ambulance heeft de scooterrijdster met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (2010072896)

Aanrijding auto en scooter

Enschede

Op donderdag 12 augustus omstreeks 14.20 uur ontstond een aanrijding op de Slijpsteen in Enschede. Een 25-jarige automobilist uit Munster reed over de Broekheurneweg, komende vanuit de richting Haaksbergerstraat en wilde linksaf slaan richting de Lidl. Op dat moment werd hij ingehaald door een 16-jarige scooterbestuurder uit Enschede. De scooterbestuurder kwam ten val en raakte gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. (2010072799)

Twee personen aangehouden voor vernieling Nijverdal
Een 16-jarige en een 18-jarige jongeman uit Nijverdal zijn vrijdag 13 augustus aangehouden voor vernieling.

Rond 00.30 uur kwam bij de politie een melding binnen van een getuige, die had gezien dat er tegen autospiegels was aangetrapt in de Kerkstraat. Op aangeven van de getuige kon de politie de twee jongens aanhouden. Van zeker acht auto's waren de buitenspiegels omgeklapt. Het is niet duidelijk of er schade is. Politie Twente verzoekt mensen uit de Kerkstraat met schade aan hun buitenspiegel contact op te nemen met de politie, team Hellendoorn via 0900 - 8844. (2010072910)

Man aangehouden voor belediging en bedreiging Enschede
Vrijdag 13 augustus is een 42-jarige man uit Enschede aangehouden voor belediging en bedreiging van twee politieagenten.

Rond 01.00 uur kwam een melding binnen van geluidsoverlast aan de Aronskelkstraat in Enschede. Twee politieagenten zijn naar de woning gegaan en konden buiten overduidelijk harde muziek horen. De agenten hebben de bewoner van de woning hierop aangesproken. Ze hebben hem gezegd dat hij een proces-verbaal kreeg voor het verstoren van de nachtrust en dat hij de muziek zachter moest zetten. Toen de politieagenten weg wilden gaan heeft de 42-jarige man de agenten uitgescholden en bedreigd. Daarop is de man aangehouden en ingesloten. (2010072911)

Politie onderzoekt bedreiging
Hengelo
De politie Twente onderzoekt de toedracht van een bedreiging van drie Enschedeërs aan de Allegrohof van 10 augustus jl. door een 40-jarige Hengeloër.

Op dinsdagmiddag 10 augustus krijgt de politie Twente omstreeks 16.35 uur, melding van een bedreiging aan de Allegrohof in Hengelo. Een 40-jarige man zou een 45-jarige man, zijn 44-jarige vrouw en 19-jarige dochter, met een groot mes bedreigen. De gearriveerde agenten treffen diverse schreeuwende personen aan die vertelden getuige te zijn geweest van de bedreiging. Hierop is de 40-jarige aangehouden en voor onderzoek in verzekering gesteld. Inmiddels is een buurtonderzoek gedaan en is van de getuigen een verklaring opgenomen. De politie heeft echter nog geen compleet beeld van de toedracht. Daarom verzoekt zij getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden. Dit kan via het algemene politienummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010072215)

Inbraak school, verdachte aangehouden Enschede
Een hondengeleider van Politie Twente heeft in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 augustus de verdachte van een inbraak in een school aangehouden.

Omstreeks 02.00 uur werd een inbraak in een school aan de Hoge Boekelerweg gemeld. De hondengeleider is als eerste ter plaatse en ziet dat de ruit van de toegangsdeur vernield is en dat de inbreker tijdens de vernieling hiervan gewond is geraakt. Na controle blijkt dat de inbreker niet meer in de school aanwezig is. Een getuige meldt dat de inbreker weggefietst is in de richting van de Noord Esmarkerrondweg. De hondengeleider ziet op de Ribbeltsweg een man fietsen die aan de omschrijving voldoet. Als hij de fietser, een 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, staande houdt ziet hij dat de fietser gewond is aan zijn hand. Hierop wordt hij aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. (2010072920)

Winkeldievegge bijt bedrijfsleider Enschede
Een 45-jarige bedrijfsleider van een kledingzaak aan de Klanderij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen omdat hij in zijn hand gebeten is door een jonge vrouw die hij omstreeks 18.15 uur bij de uitgang aansprak ter controle van haar tas. De jonge vrouw krijgt hulp van twee andere vrouwen en weet door achterlating van haar tas te ontkomen. In de tas blijken goederen te zitten die de vrouw niet heeft afgerekend. De jonge vrouw had een getint uiterlijk, lang zwart haar in een paardenstaat. Ze droeg een grijze sweater, een blauwe trainingsbroek en bruine Uggs. Ze was is gezelschap van twee andere vrouwen en een klein kindje. Bent u getuige geweest van dit voorval of weet u wie de jonge vrouw is, neemt u dan contact op met Politie Twente, team Enschede-Centrum via 0900-8844 of eventueel anoniem via Bel M 0800-7000. (2010072857)