Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.45 uur

Utrecht, 13-08-2010

Bestolen van hengel

LEUSDEN- Op donderdag werd een man bestolen van zijn hengel.

Omstreeks 18.40 uur was een 38-jarige man uit Ede aan het vissen aan het Jaagpad. Op een gegeven moment kwam een man naast hem staan voor een vispraatje. Kort hierop probeerde de man de vissende man uit Ede, het water in te duwen. De man viel niet in het water maar kwam wel ten val. De onbekende man pakte vervolgens de hengel, rende naar zijn witte Honda scooter en reed hard weg. De politie is op zoek naar dief/geweldpleger. Het is een man van ongeveer 20 jaar oud, blanke huidskleur, kort donkerblond haar en hij reed op een witte scooter. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.

Dronken met verduisterde auto

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed was en een auto niet had teruggegeven.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op de brug stond aan de Heiligenbergerweg. Agenten gingen ter plaatse en troffen de 35-jarige man uit Sliedrecht aan. Hij stond naast een auto en hij was onder invloed. Bij navraag bleek dat hij de auto zonder toestemming (een Audi A6) had meegenomen.

Poging beroving

AMERSFOORT- Op donderdag werd een berover aangehouden.

Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie de melding dat geprobeerd was een 69-jarige vrouw uit Amersfoort te beroven op de Korte Bergstraat. Dit was mislukt en de verdachte was gevlucht. De politie ging op onderzoek uit en trof een 19-jarige verdachte uit Barneveld aan. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.