Oranjefonds



* Programma's

* Diversiteit

Appeltjes van Oranje

In 2011 staan de Appeltjes van Oranje in het teken van kunst. Kunst Beweegt, zo luidt het thema. Het Oranje Fonds zoekt vernieuwende initiatieven die met kunst een maatschappelijk probleem aanpakken. Een creatief proces of kunstproductie: door kunst ontstaat een unieke verbinding tussen groepen mensen.

Voor de Appeltjes van Oranje 2011 zoeken we initiatieven waarin kunst verschillende groepen mensen verbindt. Bijvoorbeeld twee heel verschillende groepen of een totale doelgroep, zoals een hele buurt of alle jongeren uit een bepaalde wijk. Belangrijk is dat kunst bijdraagt aan de oplossing van een maatschappelijk probleem.

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Koningin Beatrix, en een geldbedrag van EUR 15.000. In mei 2011 reikt Prinses Máxima de prijs uit op Paleis Noordeinde.

Meedoen?
Heeft of kent u een dergelijk initiatief? Lees de richtlijnen, aanmelden kan tot uiterlijk 30 september 2010 met het formulier. Eind oktober zijn de regionale voorrondes.

Terugblik uitreiking 2010
De uitreiking van de Appeltjes van Oranje 2010 door prinses Máxima vond plaats op 21 mei te Paleis Noordeinde. Lees hier de toespraak van onze beschermvrouwe of bekijk het Persbericht: Prinses Máxima reikt Grote Appel uit aan Be Interactive. Een overzicht van de genomineerden en winnaars van de Appeltjes van Oranje 2010 vind u hier.

Het Appeltje van Oranje is een bronzen beeldje gemaakt door Koningin Beatrix.

>