Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 10 augustus 2010

Subsidie Seniorenraad Vitaal Hilvarenbeek
Het college kent aan Seniorenraad Vitaal Hilvarenbeek (SVH) een eenmalige projectsubsidie toe van ⬠3.800,-.
SVH vroeg deze subsidie aan om de aanbevelingen uit het rapport âouderenproof in de zes kernenâ verder te ontwikkelen en de doorgevoerde verbeteringen - zoals informatieverstrekking via een 4x per jaar verschijnende krant - te continueren.
SVH werd in 2008 opgericht naar aanleiding van het project âouderenproofâ; een provinciaal project met als doel: ouderen enthousiasmeren en stimuleren om mee te denken en te praten over het ouderenbeleid en met name te kijken naar de eigen leefomgeving.

Inzamelen kunststof verpakkingsmaterialen
Voor de gemeentewerf - aan de Bukkumweg in Hilvarenbeek - staat sinds medio 2009 een container waar inwoners 24 uur dag kunststof verpakkingsmateriaal kunnen inleveren.
Het college heeft besloten deze container te verwijderen. Er zijn intussen betere alternatieven; het kunststof afval wordt huis aan huis ingezameld en inwoners kunnen er tijdens de openingstijden mee terecht op de milieustraat.
Daarnaast veroorzaakt de container overlast voor de omgeving en wordt misbruik gemaakt van deze voorziening. Er wordt namelijk regelmatig restafval in of bij de container geplaatst.
Het college laat overigens binnenkort onderzoeken of het wenselijk is de openingstijden van de milieustraat te verruimen.

Woningbouw Cantorijstraat/Diessenseweg
Bij het college is een plan ingediend om woningen te realiseren op een inbreidingslocatie aan de Cantorijstraat/Diessenseweg 35. Het plan omvat zes woningen aan de Cantorijstraat en vijf appartementen voor senioren of voor mensen met een zorgbehoefte aan de Diessenseweg 35. Het college stemt in principe in met dit plan maar wil het aantal woningen aan de Cantorijstraat beperken tot vier. Met de initiatiefnemer wordt een overeenkomst gesloten voor het verhalen van kosten. De voorbereidingen voor het opstellen van een bestemmingsplan worden gestart.

Doorsteek Schuttersweg
Het college heeft besloten geen doorsteek voor autoverkeer te realiseren van Paardenstraat/Bloemenstraat naar Schuttersweg. Aan de gemeenteraad was toegezegd dat onderzocht zou worden of deze doorsteek wenselijk zou zijn.
Conclusie van het college is dat het vanuit een oogpunt van verkeersveiligheid en vanwege de beperkte beschikbare ruimte niet wenselijk is de huidige situatie aan te passen. Er zouden namelijk op korte afstand van elkaar twee kruisingen ontstaan en het zou het doorgaande verkeer in de Bloemenstraat stimuleren. Ander gevolg is dat ook de Schuttersweg veel drukker wordt en dat het kruispunt Doelenstraat - Schuttersweg aangepast moet worden. Daarnaast verwacht het college dat de doorsteek samen met alle noodzakelijke maatregelen die daaruit voortvloeien behoorlijk wat zal kosten.
Â