RTL Group

Vrijdag eerste halve finale en liveshow 'Holland's Got Talent'

Vrijdag 13 augustus is het voor acht acts in 'Holland's Got Talent' hopelijk niet een typische 'vrijdag de dertiende': op deze dag staan zij in de eerste liveshow van de populaire talentenjacht van RTL 4. En het is erop of eronder voor ze, ze staan namelijk in de halve finale en slechts twee van hen kunnen door naar de finale. Ditmaal is het niet de jury die ze gaat beoordelen, voor het eerst in deze reeks gaat de kijker bepalen wie in de race blijft en wie dus zijn of haar droom kan realiseren. Aan de start van deze eerste halve finale staan: Leanne & Marieke, Crazy Violist feat. T&Y, Rebecca & Lotte, X-Vibe, Kim, A-Tif & Suggest, Ill Skill Squad en Angelique.

X-Vibe was volgens jurylid Dan Karaty de beste dansgroep die hij ooit in Nederland heeft gezien. Kim is de 9-jarige jongen over wie jurylid Gordon zei dat hij iets in zijn stem heeft dat lijkt op de jonge Michael Jackson. Jurylid Patricia voelde zich juist verbonden met een andere kandidaat, operadiva Angelique, de alleenstaande moeder die graag op eigen benen wil staan. Dan is er ook nog Crazy Violist feat. T&Y. Zijn haar rappende zusjes dit keer wel op tijd? Rebecca gaat opnieuw laten zien dat haar hond Lotte de beste danshond van Nederland is en dochter Leanne en moeder Marieke hebben samen een hele mooie Riverdance choreografie ingestuurd. De stoere jongens A-Tif & Suggest laten een nieuw nummer van zichzelf horen. En dan is er nog de Ill Skill Squad, de meest bizarre dansgroep van Nederland. Tijdens de auditie lieten ze al zien hoe gek ze zijn, maar ze hebben nu weer een nieuwe act in elkaar gezet, die minstens net zo bizar is.

Uitzending: RTL 4, vrijdag 13 augustus, tussen 20.30 uur en 22.10 uur.

Website: rtl.nl/hollandsgottalent

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, RTL Nederland, via tel: 035 - 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.