Politie Flevoland

Vier mannen aangehouden na poging inbraak

Almere, 13-08-2010 o In de nacht van donderdag 13 augustus op vrijdag 14 augustus zijn in Almere vier mannen, van 24, 19 en 18 jaar, allen uit Den Haag, aangehouden na een poging tot inbraak bij een kapsalon.

Rond 03.30 uur kreeg de meldkamer een melding dat er zou worden ingebroken bij een kapsalon aan de Bottelaarspassage in Almere. Meerdere eenheden zijn hierop naar de kapsalon gegaan, waarbij zij in eerste instantie geen verdachten aantroffen. De melder zag de gealarmeerde agenten de buurt van de kapsalon onderzoeken en gaf daarop de locatie van de mogelijke verdachten door. Twee verdachten probeerden weg te vluchten. Een verdachte kon meteen worden aangehouden en de andere verdachte kon in de omgeving worden aangehouden.

Rond 04.00 zag Cameratoezicht bij dezelfde kapsalon twee mannen, die voldeden aan het eerder opgegeven signalement en die zich verdacht gedroegen. Ter plaatse hoorden agenten geluiden uit de kapsalon, waarop de agenten besloten de politiehond in te zetten. Hierdoor konden nog twee verdachten, de man van 24 jaar en de man van 18 jaar, worden aangehouden.

De verdachte mannen zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast. De Districtsrecherche Zuid heeft de zaak in onderzoek.