Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 13-08-2010

Naakte Fransman rijdt met auto tegen paaltjes en schopt voorbijganger

BREDA: De politie heeft vanmorgen omstreeks 06.00 uur op de Havermarkt een 36-jarige vrijwel naakte Fransman aangehouden die met zijn auto tegen twee paaltjes was gereden. De Fransman stapte na de aanrijding uit en gaf een toevallige passant een trap. Daarna barstte hij uit in een huilbui. De politie arresteerde de man die onder invloed van alcohol en drugs bleek te zijn.

Eerder had de politie al een melding over de verwarde Fransman gekregen van marktkooplieden die op de Grote Markt aan het opbouwen waren. Zij belden door dat de man stond te schreeuwen en te zwaaien met zijn armen. Daarna was hij in zijn auto gestapt en met piepende banden weggereden in de richting van de Reigerstraat en tegen de richting in naar de Havermarkt gereden, waar hij zijn auto tegen twee paaltjes klem reed. Hij was op zijn sokken na geheel naakt. De agenten hebben de man aangehouden. Onderweg bleef hij in de Franse taal luidkeels zingen en roepen. Hij is met een tolk gehoord. Tijdens het verhoor gaf hij aan alcohol en LSD gebruikt te hebben. Hij is beoordeeld door de
Crisisdienst. Er was geen aanleiding volgens hen om deze man op te nemen. Hij is daarop in vrijheid gesteld.

GHB gebruiker raast met 200 km / uur over vluchtstrook snelweg

PRINSENBEEK: Agenten hebben donderdagavond omstreeks 20.00 uur op de Nieuwveerweg een 25-jarige man uit St. Willebrord aangehouden nadat hij met zijn auto met een snelheid van circa 200 km / uur op rijksweg A-58 auto's via de vluchtstrook auto's had ingehaald. De 25-jarige
bestuurder bleek onder invloed van GHB te zijn. Van dat spul werd in drie flessen meer dan twee liter in de auto aangetroffen. Zijn 21-jarige vriendin uit Breda die naast hem zat werd na de vondst van de drugs ook aangehouden. De agenten vonden in de auto ook nog
hagelpatronen en een busje CS gas. .

De bestuurder heeft zijn rijbewijs in moeten leveren. Een arts heeft van hem een bloedproef afgenomen. Zijn auto is in beslag genomen.

De verdachte verklaarde dat hij zeker tien keer per dag GHB inneemt. Als hij dat niet doet krijgt hij hartkloppingen en begint hij te trillen. Ook zijn aangehouden vriendin bleek een zware gebruikster te zijn. Zij verklaarde op de wachtlijst te staan voor de hulpverlening. Ze zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt
proces-verbaal op.

"Een politieauto is geen taxi".

BREDA: Agenten hebben vannacht op de Haven omstreeks 01.05 uur twee recalcitrante broers van 16 en 18 jaar uit Breda aangehouden. De oudste verdachte bleef aandringen dat de dienders zijn broertje met hun dienstauto naar huis moesten brengen. Ze werden uiteindelijk
aangehouden voor belediging en het niet voldoen aan de vordering om te vertrekken

De oudste broer kwam naar de politiewagen gelopen en vroeg de agenten meerdere malen of die zijn jongste dronken broertje naar huis wilden brengen. De agenten probeerden hem duidelijk te maken dat ze geen taxi waren. Hij kreeg het advies om naar de taxistandplaats te lopen of om familie te bellen. De knul bleef aandringen, waarop de agenten hem vorderden te vertrekken. Hierop begon de jongen de agenten te beledigen en uit te schelden, met diverse termen waar in elk geval kanker vaak voorkwam. De 18-jarige jongeman is daarop mede omdat hij weigerde weg te gaan aangehouden. Ook zijn jongere broer die zich met de arrestatie bemoeide en ook weigerde te vertrekken werd aangehouden.

Zo hebben de twee broers uiteindelijk toch vervoer gekregen, maar dan wel naar het cellencomplex van de politie in Breda. Ze konden vannacht vanwege hun dronkenschap nog niet verhoord worden. Verder werden vannacht tijdens de horecadienst in de binnenstad nog twee wildplassers bekeurd.

Verder werd omstreeks 04.00 uur op de Visserstraat een 20-jarige Bredanaar met een forse hoofdwond aangetroffen. De vrienden van het slachtoffer wilden niet vertellen wat er was gebeurd. Kennelijk was de 20-jarige Bredanaar bij een vechtpartij betrokken geweest. Hij werd met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Bredanaar (72) betrapt op illegaal storten van afval

BREDA: De politie heeft donderdagavond in het bosgebied de
Trippelenberg aan de Elzenburgstraat een 72-jarige Bredanaar betrapt op het illegaal storten van afval. Hij heeft daarvoor een proces-verbaal gekregen.

De agenten reden een bospad op. Ze zagen daar een auto staan met daarachter gekoppeld een aanhanger. Ze hoorden glasgerinkel en zagen dat een man met een metalen frame in zijn handen stond, waaruit glas geslagen was. De man vertelde de agenten dat hij het daar gevonden had en mee wilde nemen. Aan de hand van de sporen ter plaatse, er lag heel veel glas en het feit dat er nog meer frames in de aanhangwagen lagen, maakten de agenten echter op dat de man het juist daar wilde dumpen. De man weigerde het glas op te ruimen, waarop de Gemeente in kennis is gesteld. De man heeft een boete van 160 euro gekregen en zal ook de opruimkosten moeten betalen.

Oude caravan in brand

ST WILLEBRORD: Donderdagavond is rond 18.00 uur brand gesticht in een oude caravan die achter een woning aan de Irenestraat stond. Volgens de eigenaar werd de caravan niet meer echt door hem gebruikt. De buurman had enkele kinderen bij de caravan gezien, kort voordat de brand uitbrak. Mogelijk is de brand middels vuurwerk ontstaan. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 13-08-2010 13:05 | © Regio Midden en West Brabant |