Gemeente Hilvarenbeek


College blijft bij voornemen ijssalon Dolce Vita ontheffing te verlenen

Voorzieningenrechter dwingt gemeente ijssalon Dolce Vita te sluiten Door een uitspraak van de voorzieningenrechter wordt het college opgedragen handhavend op te treden tegen ijssalon Dolce Vita aan de Vrijthof in Hilvarenbeek en bestuursdwang toe te passen. Concreet betekent dit dat de ijssalon uiterlijk 24 augustus 2010 gesloten moet worden. Het college was al van plan binnen deze termijn een nieuw besluit te nemen tot ontheffing van het bestemmingsplan. Om recht te doen aan de uitspraak van de voorzieningenrechter zal het college tijdens zijn eerstvolgende vergadering - op dinsdag 17 augustus 2010 - een voorstel behandelen om bestuursdwang toe te passen.

De vestiging van Dolce Vita is op dit moment strijdig met het bestemmingsplan. Een eerder verleende ontheffing van het bestemmingsplan werd namelijk geschorst door de rechter in afwachting van het moment waarop het college een besluit zou nemen op de ingediende bezwaren.
Ondanks verzoeken om in de tussenliggende periode handhavend op te treden, besloot het college dat niet te doen. Als argument daarvoor voerde het college onder andere aan dat de belangen van de verzoekers bij handhaving niet opwegen tegen die van de exploitant van de ijssalon.
Door de uitspraak van de rechter is het college nu echter gedwongen handhavend op te treden en de ijssalon uiterlijk 24 augustus 2010 te sluiten. Motivering van de voorzieningenrechter is dat het voornemen van het college om opnieuw ontheffing te verlenen nog niet concreet genoeg is.
Het college is nog steeds van mening dat de vestiging van een ijssalon een ontwikkeling is die past aan de Vrijthof. Het college blijft bij zijn voornemen om binnenkort opnieuw ontheffing te verlenen van het bestemmingsplan. Op 24 augustus 2010 bespreekt het college een voorstel daarover. In dat voorstel worden ook de eerder ingediende bezwaren meegewogen.
Â