Gemeente Borsele

Zeeuwse Methode Bewegingsonderwijs

Tijdens het breedtesportproject Borsele Beweegt is een kwaliteitsimpuls gegeven aan het bewegingsonderwijs op de basisscholen. Met ingang van het schooljaar 2006-2007 geven alle 20 basisscholen hun gymlessen op basis van de Zeeuwse Methode Bewegingsonderwijs; een methode waarin exact staat beschreven wat er tijdens de gymlessen aan bod dient te komen, daarbij rekening houdend met de door het ministerie opgestelde kerndoelen.

De Zeeuwse Methode Bewegingsonderwijs is speciaal geschreven voor groepsleerkrachten die de gymnastieklessen moeten geven. Het werkplan bestaat uit vier mappen, gericht op de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8, het werkboek 'Bewegingsonderwijs op de basisschool' en twee cd's met muziek die in de lessen gebruikt kunnen worden.

De basisscholen worden ondersteund door de BOS-coördinator. Scholen kunnen bij de coördinator terecht voor vragen of informatie over de lessen bewegingsonderwijs en de Zeeuwse methode.

Voor vragen of informatie over het bewegingsonderwijs en/of de Zeeuwse Methode Bewegingsonderwijs kan contact opgenomen worden met Martijn den Blijker via telefoonnummer 0113-238387 of via e-mail: mhdenblijker@borsele.nl.