Gemeente Nuth


Körnerstraat weer open voor doorgaand verkeer

Door een motie van de gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders eerder het besluit genomen de Körnerstraat in Wijnandsrade aan één zijde af te sluiten. Eveneens werd door het college een terrasvergunning verleend voor café âIn gen Dörpâ. Tegen beide besluiten is bezwaar gemaakt bij het college. Aansluitend is bij de rechtbank in Maastricht beroep aangetekend. De rechtbank heeft inmiddels een uitspraak gedaan. Inhoudelijk komt het besluit er op neer dat beide besluiten ingetrokken dienen te worden omdat er geen goede onderbouwing is.

Â

Naar aanleiding van de uitspraken van de rechtbank zijn inmiddels de eerder ingediende bezwaren tegen het verkeersbesluit en de terrasvergunning gegrond verklaard. De eerdere genomen besluiten zijn dan ook per direct ingetrokken.
Ter uitvoering hiervan worden op vrijdag, 13 augustus as., zowel het terras als ook de paaltjes in de Körnerstraat aan de zijde van de Oudenboschstraat verwijderd. De Körnerstraat is dan weer bereikbaar voor doorgaand verkeer.

Â

Omwonenden van de Körnerstraat, de Oudenboschstraat en de Conventuelenstraat zijn eerder deze week via een huis-aan-huis verspreidde brief op de hoogte gesteld.

Â

Â

Â