Gemeente Soest

Felicitatie van ministerie voor extra inburgering

13 augustus 2010

Gemeente Soest heeft een mooi resultaat gehaald: tussen 1 januari en 31 mei 2010 zijn 55 personen gestart met hun inburgering. Met de voormalig minister Van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie is afgesproken dat Soest in het hele jaar 120 inburgeringstrajecten realiseert. Voor de extra inspanningen om dit aantal te bereiken is een bonus in het vooruitzicht gesteld. Om hiervoor in aanmerking te komen, moesten er tot en met 31 mei minimaal 44 trajecten zijn gerealiseerd. Dat zijn er 55 geworden, 25% meer dan afgesproken. De eenmalige bonus bedraagt ruim EUR 71.000.

De felicitaties die Soest van het ministerie heeft gekregen voor het ruimschoots behalen van de doelstelling, zijn een stimulans om de inzet enthousiast voort te zetten.

Doel inburgering

Doel van een inburgeringstraject is dat mensen beter kunnen functioneren in de samenleving. Daarom zijn de Nederlandse taal en kennis van de Nederlandse samenleving vaste onderdelen van het traject. Daarnaast bevat een traject vaak activiteiten, die daarbij helpen, zoals een werkstage of een beroepsgerichte opleiding.

De trajecten worden grotendeels uitgevoerd door Ttif.Company vanuit het Werkpunt aan de Industrieweg en door het ROC Midden Nederland vanuit hun locatie aan de Di Lassostraat. Daarnaast worden enkele specifieke trajecten uitgevoerd in Amersfoort en Utrecht.