Politie Amsterdam-Amstelland

Drie aanhoudingen na dreigen met vuurwapen

De politie heeft woensdagmiddag 11 augustus drie mannen van 21, 23 en 29 jaar aangehouden die worden verdacht van bedreiging met een vuurwapen, poging tot auto-inbraak en diefstal. De aanhouding vond rond kwart over twaalf plaats op de Ceintuurbaan in Amsterdam-Zuid. Om een van de verdachten te pakken te krijgen, werd tramlijn 12 stilgezet.

Verkeerstwist
Rond half elf komt de melding binnen dat een automobilist op het Frederik Hendrik Plantsoen de bestuurder van een busje met een vuurwapen heeft bedreigd. Aanleiding zou een verkeerstwist zijn. Het door het slachtoffer opgegeven kenteken en het signalement van de dader en zijn twee passagiers wordt direct doorgegeven aan beschikbare politie-eenheden. Nog geen kwartier later worden de drie gezien bij een poging tot auto-inbraak aan de Aalsmeerweg in Amsterdam West.

Tram 12 stilgezet
Om 11.10 uur duiken de verdachten weer op, dit keer bij het BP tankstation aan de Cornelis Lelylaan, waar ze twee pakjes sigaretten meenemen zonder te betalen. Een alerte motorrijder ziet het trio vervolgens rond kwart over twaalf op de Ceintuurbaan rijden. Twee van de verdachten laten zich zonder problemen arresteren, nummer drie probeert te ontvluchten door in tram 12 te springen. Nadat de tram is stilgezet, wordt ook hij aangehouden.

Vuurwapen aangetroffen
Bij de aanhouding is een vuurwapen aangetroffen. De wijkteamrecherche van politiebureau Houtmankade heeft de zaak in onderzoek.


____________________