Gemeente Binnenmaas

Bijeenkomsten Dorpshart

Werkatelier 24 maart 2010

Op 24 maart jl. is in het kader van het versterken en verdiepen van de concept visie voor het dorpshart van Mijnsheerenland een werkatelier georganiseerd voor alle betrokken organisaties. Het ging hierbij om maatschappelijk organisaties, instellingen, ontwikkelaars, etc.

In twee afzonderlijke werksessies is op creatieve wijze geprobeerd antwoord te geven op de volgende vragen:


1. Hoe kan de conceptvisie beter?


2. Wat betekent dit voor mijn gebouw/ locatie/ organisatie?

Tijdens de twee werksessies en de presentaties in de plenaire terugkoppeling kwamen een aantal onderwerpen steeds weer terug. Deze onderwerpen zijn min of meer terug te leiden naar een bepaald thema zoals bijvoorbeeld parkeren, de sportvelden, etc. Veel zaken werden gedragen door alle aanwezigen, andere zijn meer de inbreng vanuit één specifieke functie en/of doelgroep.

Gemeente Binnenmaas is met de ideeën en suggesties aan de slag gegaan en zal 19 augustus 2010 tijdens een tweede werkatelier een aangepaste visie op hoofdlijnen aan de partijen presenteren.

Naar aanleiding van dit tweede werkatelier zal gekeken worden of ook de inwoners van Mijnsheerenland op korte termijn tijdens een bijeenkomst geïnformeerd kunnen worden.