Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 13 augustus

Alkmaar, 13-08-2010 o 15.00 uur

Dronken man valt klanten lastig

Den Helder, donderdag 12 augustus 2010.

Rond 17.45 uur heeft de politie in een supermarkt aan de Texelstroomlaan een bekende 47-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij was dronken en hij was vervelend en viel klanten in de winkel lastig. Hij liep met een plastic beker bier in zijn hand. Hij kreeg aan het bureau een bekeuring wegens openbare dronkenschap.

Aanhouding na vernieling winkelruit

Den Helder, donderdag 12 augustus 2010.

Rond 19.00 uur meldde een oplettende getuige aan de Brakkeveldweg dat hij zojuist had gezien dat een man van wie hij een signalement gaf een ruit van een winkel in die straat had vernield. Het bleek te gaan om een raam van draadglas met een afmeting van 50 bij 70 centimeter.

Aan de hand van het signalement kon de politie niet veel later op de Brakkeveldweg een 46-jarige man uit Den Helder aanhouden. Hij bekende het feit te hebben gepleegd omdat hij agressief was. Hij had verder geen motief. Hij zat bij de winkel onder de luifel te schuilen voor de regen. De man, een bekende van de politie, kreeg een proces-verbaal en zal de schade moeten vergoeden.

Verdachte diefstal quad aangehouden

Heerhugowaard, donderdag 12 augustus 2010.

Rond 20.00 uur heeft de politie op de Pelmolen een 18-jarige jongeman uit Heerhugowaard aangehouden als verdachte van diefstal van een quad. Deze was eerder op de middag weggenomen op de Handelskade in Noord-Scharwoude. Een getuige had gezien dat de jongeman aan was komen rijden en het voertuig op de Pelmolen onbeheerd achterliet en weg was gelopen. Kort hierna kwam de verdachte uit de bosjes bij de Pelmolen. Hij voldeed aan het signalement en is voor een nader onderzoek opgesloten in een politiecel.

Ruzie leidt tot fysieke confrontatie

De Koog, donderdag 12 augustus 2010.

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 32-jarige man uit Oudeschild omdat hij een winkelier aan de Badweg in zijn zaak een klap in zijn gezicht zou hebben gegeven na een woordenwisseling. De twee kennen elkaar en hadden een privégeschil. De verdachte zou, naar eigen zeggen, het slachtoffer alleen maar vastgepakt hebben. Het 33-jarige slachtoffer had een pijnlijk gezicht opgelopen.

Drankrijder zonder koplamp

Hoorn, donderdag 12 augustus 2010.

Rond 21.30 uur zagen agenten op de Draafsingel een 21-jarige automobilist uit Hoorn rijden in een auto waarvan de linker koplampunit ontbrak. Hij werd gecontroleerd en bleek alcoholhoudende drank gedronken te hebben. Hij blies aan het bureau ruim drie maal de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder namelijk 295 ug/l (tot 90 toegestaan). Hij werd met een proces-verbaal op zak heengezonden.

13-jarige scheldt agenten uit

Heerhugowaard, donderdag 12 augustus 2010.

Agenten gingen rond 15.15 uur naar een melding van een huismeester aan de Schelde die een oude mogelijk gestolen bromfiets had aangetroffen. De bromfiets met een geringe dagwaarde was inderdaad van diefstal afkomstig en de agenten noteerden de namen van enkele jongeren die in de omgeving rond hingen. Daarbij kon een 13-jarige meisje uit Heerhugowaard zich niet legitimeren. Bovendien zei ze tegen haar vrienden dat ze een valse naam had opgegeven. Om haar identiteit vast te kunnen stellen werd ze meegenomen naar het bureau. Onderweg naar de auto noemde het meisje de agenten tot drie maal toe mongolen. Ze kreeg derhalve een proces-verbaal wegens belediging waarna ze werd overgedragen aan haar verzorgers. Het meisje wordt in contact gebracht met de jeugdhulpverlening.

Vijf keer zonder rijbewijs

Den Helder, vrijdag 13 augustus 2010.

Kort na middernacht werd door agenten op de Jan Verfailleweg een 23-jarige automobilist uit Den Helder gesignaleerd. Er was intern aandacht voor hem en zijn auto gevraagd omdat hij al diverse keren is betrapt op het rijden zonder rijbewijs te weten twee keer in een auto en twee keer op een bromfiets.

Nu was het de derde keer met de auto. De auto bleek onverzekerd te zijn en de verdachte gaf een valse naam op. Hij deed afstand van zijn auto en kreeg een proces-verbaal wegens rijden zonder rijbewijs, het opgeven van een valse naam en het onverzekerd rijden.

Koperdief aangehouden

Schagen, donderdag 12 augustus 2010.

Rond 16.00 uur kreeg de politie van een getuige de melding dat er mogelijk koper werd gestolen uit een te slopen school aan de Lauriestraat. In de omgeving werd aan de hand van een signalement een 17-jarige jongen uit Schagen aangehouden. In de bosjes bleek hij een tas met koperen leidingen verstopt te hebben. Hij bekende dat hij in de afgelopen dagen vaker koper uit de school heeft gestolen samen met een paar vrienden. Tegen de jongeman is een proces-verbaal opgemaakt en het onderzoek naar de vrienden wordt voortgezet.

Drankrijder zonder rijbewijs

Hoorn, donderdag 12 augustus 2010.

Rond 15.45 uur zag een agent in zijn vrije tijd een bekende zonder rijbewijs rijden op het Oude Ambacht. Hij gaf de positie van de 44-jarige bestuurder uit Wervershoof door aan zijn diensdoende collegas waarna de man kon worden aangehouden. Hij bleek alcoholhoudende drank gedronken te hebben en blies aan aan het bureau 565 ug/l (tot 220 toegestaan). Tevens reed de man zonder rijbewijs want dat was al in 2008 ongeldig verklaard.

Bromfietscontroles

Grootebroek/Hoorn, donderdag 12 augustus 2010.

Overlast van bromfietsers staat al jaren in de top drie van ergernissen van bewoners in Noord-Holland Noord. Bovendien veroorzaken ze vaak ongelukken. Daarom houdt de politie regelmatig controles om te bezien of de brommers en bestuurders aan de wettelijke eisen voldoen.

Tussen 14.15 en 17.30 uur werd op de Wijzend een bromfietscontrole gehouden waarbij diverse brommers werden gecontroleerd. Tevens werd de snelheid van het verkeer gemeten. Twee bromfietsen voldeden niet aan de constructie-eisen en waren opgevoerd. Eén bromfietser kreeg een bon omdat hij geen helm droeg en er vielen zes bonnen wegens overschrijding van de maximum snelheid.

Tussen 19.15 en 20.45 uur werden aan de Van Aalstweg te Hoorn diverse bromfietsen gecontroleerd. Twee voldeden niet aan de constructie-eisen en waren opgevoerd. De hoogst mogelijk. De bestuurders kregen een bekeuring. Een 30-jarige bromfietser uit Wognum die op het Keern kon worden staande gehouden bleek teveel alcoholhoudende drank op te hebben. Hij blies 485 ug/l (tot 90 toegestaan) en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Ex-vriend zorgt voor opschudding (tevens homepagebericht)

Heerhugowaard, vrijdag 13 augustus 2010.

Gisteravond rond 20.50 uur kreeg de politie een alarmerend telefoontje van een vrouw uit Heerhugowaard met de mededeling dat zij lastig was gevallen door haar 34-jarige ex-vriend uit Alkmaar omdat hij bij haar terug wilde. Toen ze aan had gegeven daar niet voor te voelen dreigde hij zichzelf van het leven te beroven.

Agenten rukten uit naar het adres en op dat moment vertrok de vriend juist met zijn auto. De uitgestapte agenten probeerden hem nog tegen te houden maar werden toen bijna omver gereden door de man. Hierna verdween hij. Na een zoekactie werd zijn auto aangetroffen op de A. Polaktuin. Hij was op dat moment in het bezit van een Stanleymes maar liet dit op bevel van de agenten vallen en kon worden ingerekend. Hij werd opgesloten in een observatiecel.

Geleid voor de officier van justitie

Vandaag werd hij verhoord en verklaarde hij dat hij een daad had willen stellen om opnieuw in de gratie van zijn vriendin te vallen. Hij had geen kwade bedoelingen gehad en ook geen misdrijf ten opzichte van haar gepleegd. Bleef over het inrijden op de agenten die hij, zo verklaarde hij, niet goed gezien had. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij werd daarvoor tevens geleid voor de officier van justitie in Alkmaar die hem daarna vanmiddag in vrijheid stelde. De verdachte heeft ook nog ruim 500 euro aan openstaande boetes betaald.