Ingezonden persbericht


STIPA-Molenaar Racing GP komt weer op stoom na zomerstop in Brno

Na een zomerstop van meer dan drie weken kwam het STIPA-Molenaar Racing GP team vandaag weer in actie tijdens de Cardion AB Grand Prix Ceske Republiky. Randy Krummenacher begon het weekend goed en eindigde de eerste vrije training als zevende. Luis Salom kwam gedurende de training steeds beter in zijn ritme en sloot de eerste sessie van het weekend af als twaalfde.

Gedurende de zomerstop heeft het STIPA-Molenaar Racing GP niet stil gezeten en zijn de Aprilia RSA's goed onderhanden genomen en gereviseerd. De vruchten van het werk werden vandaag al geplukt met goede topsnelheden voor beide rijders. Een compliment voor tuner Hans Spaan, want op het lange, 5,403 km, circuit van Brno is topsnelheid een belangrijke factor.

Het team kon tevreden zijn met de resultaten van de eerste dag. Door middel van "fine tuning" worden zaterdag tijdens de tweede vrije training en de kwalificatie nog betere resultaten verwacht. Volgens de weersvoorspellingen wordt echter tijdens de kwalificatie regen verwacht.

Randy Krummenacher (7e, 2:09.858):

"Ik ben blij dat we vandaag weer konden racen. De zomerstop duurde voor mij te lang en ik heb deze periode gebruikt om top fit te blijven. Vandaag ging het goed. Na een paar ronden was ik alweer gewend aan de motor en vond ik snel mijn ritme. We gebruikten de sessie om een goede set-up te creëren en we zijn een grote stap de goede kant opgegaan. In de laatste ronde wist ik mijn snelste ronde te rijden. We werken nog aan de fijn afstelling en mijn verwachting is dat ik morgen snellere rondetijden kan rijden, mits het niet regent... ”

Luis Salom (12e, 2:10.269):

"Het is geweldig om weer te racen! In de zomerstop heb ik veel tijd doorgebracht op mijn crossmotor en in het fitnesscenter. De eerste sessie ging redelijk. Over het algemeen ben ik wel tevreden met de twaalfde positie. Ik weet dat we nog veel winst kunnen halen met een betere afstelling van de versnellingsbak en dan moet een top 10 kwalificatie mogelijk zijn. Met de afstelling van de vering gaan we de goede kant op en ik verwacht dat we morgen een nog betere motor zullen hebben. Het ziet ernaar uit dat het morgen tijdens de kwalificatie een aantal regenbuien kunnen verwachten, maar daar laat ik me niet door afschrikken."

STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com