Paradie Overschie 2010 bomvol cultuur, inspiratie, sport en spetterend


Gratis 3-daags festival op 13, 14 en 15 augustus

ROTTERDAM OVERSCHIE, 20100627 -- Op 13, 14 en 15 augustus staat Rotterdam Overschie weer op z'n kop. In het Overschiese Sidelingepark verzamelt iedereen zich voor het festival Paradie Overschie. Het programma bevat cultuur, sport, hobby's, muziek en spetterende optredens. De hoofdacts zijn Clouseau, Di-Rect en Jaap. Maar ook minder bekende en lokale artiesten zullen de inwoners van Overschie en bezoekers van elders inspireren en opladen. Iedereen is welkom op dit gratis festival.

Paradie Overschie duurt 3 dagen. Overdag zijn er demo's, workshops en optredens van lokale verenigingen, bedrijven en betrokkenen. Ook is er een speelparadijs voor kinderen en diverse creatieve en culturele activiteiten. Deze programmaonderdelen zijn speciaal gericht op alle inwoners (van jong tot oud) van Overschie.

De avonden zijn meer gericht op een breed publiek, juist ook van buiten Overschie. Drie avonden lang staan grote acts zoals Di-Rect, Jaap, Het Goede Doel en Clouseau op het grote podium voor spetterende optredens. En dat belooft wat. Kane zei zelf vorig jaar: `Paradie was voor ons dé gig van dit jaar. Wat een sfeer!'


Zaterdagmiddag organiseert Overschie Sport Gratis haar jaarlijkse Sport- en Informatiemarkt met diverse activiteiten zoals demonstraties van ponyclub de Schieruiters, streetdance en boksvereniging Silent Dragon.

Op spelgebied is er een spellencircuit voor kinderen en een Bingo On Tour voor ouderen. Qua sport is er een voetbalclinic met Feyenoord trainer Mario been en een judo-clinic met Deborah Gravenstijn. En voor lokaal jeugdig talent is er op vrijdag de finale van de Laat-Zien-Wat-Je-Kunt-show.



`s Avonds wordt het podium bemand door acts als Yasmin, Stereo, Nikki, Wesley Klein, Djuli, Djumbo, Het Goede Doel, Jaap, Di-rect en Clouseau.





Paradie Overschie is van, voor en door de inwoners van Overschie

Het festival Paradie Overschie is in 2007 voor het eerst georganiseerd. Het initiatief brengt een aantal doelstellingen samen, namelijk:

- het verbeteren van het imago van Overschie (Overschie is meer dan een wijk omringd door een tweetal snelwegen)

- mensen van buiten Overschie laten kennismaken met Overschie

- inwoners van Overschie in beweging brengen en met elkaar verbinden



Jan Markerink, als voorzitter van het dagelijks bestuur van Overschie één van de initiatiefnemers voor Paradie Overschie: `Cultuur brengt mensen op een ontspannen en informele manier met elkaar in contact. De dagen staan bol van opmerkelijke voorstellingen en culturele activiteiten waaraan je niet voorbij kunt gaan.

Maar het is veel meer dan een 3-daags festival. Alle verenigingen en clubs zijn erbij betrokken. De voor en napret is eigenlijk nog belangrijker. Aan optredens, workshops en verkiezingen is al weken of maanden vooraf gewerkt'


De organisatie van het festival is in handen van de Stichting Paradie Overschie, die bestaat uit bewoners van Overschie. Het budget voor Paradie Overschie komt tot stand uit gelden vanuit de deelgemeente en sponsors (waaronder Woonstad, RaboBank, Rotterdam Airport), waardoor het inspirerende festival voor alle bezoekers gratis is.

Hoe de 3 dagen exact zijn ingevuld is te zien op de festivalwebsite www.paradie.nl. Daar staat ook hoe je van en naar het Sidelingepark in Overschie kan komen.





Ingezonden persbericht