Waterschap Aa en Maas

Aankondiging werkzaamheden waterschap

Het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas maakt het volgende bekend: Van 15 augustus tot 30 november 2010 vindt onderhoud plaats aan de waterlopen van het waterschap. Het betreft het regulier maaien van de waterlopen. Dit werk zal worden uitgevoerd door diverse aannemers.

Het waterschap laat zijn waterlopen maaien om te voorkomen dat deze dichtgroeien. Zo blijft het water stromen en voorkomen we wateroverlast. Het waterschap heeft het onderhoud waar mogelijk gestandaardiseerd. Het kan dus zijn dat het onderhoud hier en daar wat anders wordt uitgevoerd dan voorheen. Wilt u meer weten over het maaibeleid, raadpleeg dan ons Beheerplan Watergangen.

Gedoogplicht

Om het onderhoud uit te kunnen voeren, moeten de aannemers in een deel van het gebied rijden over particuliere gronden. Eigenaren en pachters van deze gronden zijn verplicht deze onderhoudswerkzaamheden te gedogen. Dit staat in artikel 5.23 van de Waterwet. Ook zijn eigenaren van percelen die grenzen aan de waterlopen verplicht om het maaisel te ontvangen.

Schade

De aannemers zullen het werk zo zorgvuldig mogelijk uitvoeren. Mocht daarbij toch schade ontstaan dan moet de aannemer dit herstellen of vergoeden volgens de daarvoor geldende normen.

Flora en Fauna

Bij de maaiwerkzaamheden wordt rekening gehouden met de Flora- en Faunawet. Landelijk hebben de waterschappen hiervoor een gedragscode opgezet.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het dichtstbijzijnde districtskantoor van het waterschap.

District Hertogswetering: tel. 0412-487350, email secr_Hertogswetering@aaenmaas.nl

District Beneden Aa: tel. 0413-229059, email secr_BenedenAa@aaenmaas.nl

District Boven Aa: tel. 0493-323020, email secr_BovenAa@aaenmaas.nl

District Raam: tel. 0485-396300, email secr_Raam@aaenmaas.nl