Gemeente Rotterdam

standwerkerconcours op zondagsmarkt

Standwerkers strijden op 15 augustus om Rotterdamse titel

11 augustus 2010 | rotterdam | persbericht

Komende zondagmiddag wordt tijdens de zondagsmarkt aan de Binnenrotte in het centrum van Rotterdam een standwerkerconcours gehouden. Vijftien standwerkers uit het hele land brengen hun speciale producten op een humoristische en overtuigende manier aan de man. De winnaar mag zich de kampioen standwerker van Rotterdam noemen. Fred Marree van Stadstoezicht: "Het is een belangrijk concours, want de winnaar mag meedoen aan het Nederlands kampioenschap op 24 september in Zevenaar."

Volkskunstenaars
"De standwerkers die aan dit concours meedoen zijn echte volkskunstenaars in de wijze waarop zij hun koopwaar aan de man brengen", zegt Marree. "Door hun overtuigende, cabareteske en humorvolle optreden gaat de vaak bijzondere koopwaar grif van de hand". Het is altijd weer een verassing welke artikelen de standwerkers aan de man willen brengen. De producten kunnen variëren van snoeischaren en knoflookpersen tot portemonnees en speelgoed, voor elk wat wils. Welke standwerkers dit jaar meedoen wordt pas zondag bekend gemaakt. "Dat houdt de spanning er in. Wie weet komt Bert Janssen, de Nederlands kampioen van vorig jaar met zijn ontharingspad zijn titel wel verdedigen". Een ding is zeker, standwerkers zorgen met hun humor en bijzondere koopwaar voor een leuke middag vol vermaak.

Beste standwerker van Rotterdam
De vijftien standwerkers strijden met elkaar om de eer en de titel 'Beste standwerker van Rotterdam 2010'. Een driekoppige jury beoordeelt de standwerkers op originaliteit, overtuigingskracht en welsprekendheid. De jury bestaat uit Jeroen Lugte (directeur Stadstoezicht), Said Kasmi (lid Dagelijks Bestuur van deelgemeente Rotterdam Centrum) en Miranda Nauta (projectmanager dS+V). De winnaar wordt tijdens de prijsuitreiking om 16.30 uur op het lounge/terras van de zondagsmarkt bekend gemaakt. De winnaar van dit Rotterdamse standwerkerconcours mag bovendien meedoen aan het Nederlands kampioenschap op vrijdag 24 september in Zevenaar.

Organisatie
Het standwerkerconcours Rotterdam 2010 wordt georganiseerd door Stadstoezicht, in samenwerking met de afdeling Standwerkers van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH). Het concours begint om 12.00 en sluit om 16.00 uur. De prijsuitreiking is om 16.30 uur op het lounge/terras van de zondagsmarkt. De zondagsmarkt is iedere zondagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur op het marktterrein aan de Binnenrotte in het centrum van Rotterdam.