Organisatie zoekt meiden voor Lichtjesprocessie Meerveldhoven


VELDHOVEN, 20100805 -- Het is een hele zorg voor Mieke van Keulen, die al jaren de bruidjes bij de Lichtjesprocessie regelt. Dit jaar valt Maria Tenhemelopneming op zondag 15 augustus. Voor de 27e keer vindt dan de Lichtjesprocessie plaats na de heilige Mis van 20.00 uur in de Sint Lambertuskerk van Meerveldhoven.

Deze kerk staat bekend als bedevaartsoord van Onze Lieve Vrouw ter Eik. Dag in, dag uit komen mensen van heinde en ver bij het genadebeeld van Maria bidden en een kaarsje opsteken. Het was dan ook een goede gedachte van pastoor Bernard van de Sande in 1984 om in het schemerdonker na de Mis van Maria Tenhemelopneming in processie naar het park achter de kerk te trekken, terwijl de kerkgangers brandende kaarsjes dragen.
Dit jaar valt het feest midden in de vakantieperiode. Mieke is bang dat het aantal bruidjes en bruiden bij de Lichtjesprocessie klein zal blijven. In plaats van de gebruikelijke 40 meisjes en meiden, hebben er zich nog maar een stuk of 10 gemeld.
Daarom doen we een oproep: meisjes en meiden, kom op! Als je vier jaar of ouder bent kun je meedoen als bruidje of bruid in de Lichtjesprocessie. Voor jurken wordt gezorgd, evenals voor de attributen die meegedragen worden, zoals het Lam Gods, het beeld van O.L.V. ter Eik, en symbolen van geloof, hoop en liefde.
Je kunt je melden op de pastorie naast de kerk. Of bel 040-253.22.31, of mail parochie@lambertusmeerveldhoven.nl.





Ingezonden persbericht