Gemeente Voerendaal


\ 2/6/2010 - Burgemeester Strous Cultuurprijs
Op 15 februari 2006 is voor de eerste keer de Burgemeester Strous Cultuurprijs uitgereikt. In oktober van dit jaar wordt de Burgemeester Strous Cultuurprijs opnieuw uitgereikt.

De Strous Cultuurprijs is een blijk van waardering en een stimulans van het gemeentebestuur voor activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Deze wordt uitgereikt aan een individu en aan een groep die zich op uitzonderlijke wijze op artistiek/cultureel gebied verdienstelijk heeft gemaakt. Daarnaast is er ook nog een aanmoedigingsprijs.
De cultuurprijs is vernoemd naar Burgemeester Strous, omdat deze er gedurende zijn langdurige ambtsperiode nadrukkelijk blijk van heeft gegeven kunst en cultuur in onze gemeente een warm hart toe te dragen.

Graag nodigen wij u uit om kandidaten voor de cultuurprijs aan ons voor te dragen. Denk bijvoorbeeld aan muziekverenigingen, zangkoren, schutterijen, maar ook aan toneelverenigingen, dans- of balletverenigingen, kunstenaars, fotografen en dichters/schrijvers. Deze moeten zich naar uw mening op uitzonderlijke wijze op artistiek en/of cultureel gebied in en/of voor de Gemeente Voerendaal verdienstelijk hebben gemaakt. Daarnaast moet de persoon/groep woonachtig zijn in Voerendaal.

Welke informatie hebben wij nodig:

* een uitgebreide beschrijving van de prestatie;
* een Curriculum Vitae van de persoon, vereniging of groep;
* een motivatie van de voordracht;

* een copie van de statuten (indien van toepassing).

De prijsuitreiking vindt plaats in oktober 2010. Uw voordracht kunt u tot uiterlijk 15 augustus aanstaande indienen via mail of per post:
- kabinet@voerendaal.nl


- Gemeente Voerendaal, ter attentie van Kabinet, Postbus 23000, 6367 ZG Voerendaal.

Mocht u nog vragen hebben of over de inhoud van uw voordracht willen overleggen neem dan gerust contact op met Margreeth van der Heijde