Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Oude tijden herleven tijdens de Kastelentocht in Doorn.

Zondag 15 augustus herleven oude tijden tijdens de Kastelentocht.

De Vereniging de Stichtse Aanspanning organiseert zondag voor de 45e keer de Kastelentocht voor klassieke rijtuigen. Circa honderd antieke rijtuigen van koetsen tot boerenwagens presenteren zich in al hun glorie aan het publiek. Om het negende lustrum extra glans te geven, rijden er ook antieke bedrijfsrijtuigen mee met onder meer een authentieke brandweerspuit, een bakkerskar en een appelkar.

De aanspanningen maken een ochtend en een middagrit, die langs en over de terreinen van de Stichtse Lustwarande voeren. Tijdens de lunchpauze is er de mogelijkheid om op de voorweide van Huis Doorn de aanspanningen van dichtbij te bekijken, waarbij koetsiers uitleg geven.

Kijk voor het programma: www.kastelentochtdoorn.nl .

Bloemencorso op zaterdag 21 augustus
Zaterdag 21 augustus staat het Bloemencorso in Leersum op het programma, dat voor de 58e keer wordt gehouden. De Kastelentocht wordt altijd op de derde zondag van augustus gehouden; het Bloemencorso op de derde zaterdag van deze maand. Meestal vinden beide evenementen in hetzelfde weekend plaats, maar eens in de zes jaar zit er een week tussen. Dat is nu dus het geval.

Zondag 22 augustus kunt u het staartje van het Bloemencorso bekijken. Dan staan de praalwagens opgesteld op de Scherpenzeelseweg, ter hoogte van het Kerkplein. Ofwel: u heeft in het weekend van 21/22 augustus voldoende gelegenheid om de `ontmoeting met de dahlia; de bloem die `trots' uitstraalt'te realiseren.
Kijk voor het programma: www.bloemencorsoleersum.nl .