Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 13-08-2010

AVRO JUNIOR SONGFESTIVAL BARST LOS

Zondag 15 augustus starten de afleveringen van het AVRO Junior Songfestival. In tien korte afleveringen stelt de AVRO de finalisten van het Junior Songfestival aan de kijker voor. De enthousiaste finalisten Donny, Rosa, Caylee, Mano, Anna & Senna, Darcey, Phoebe & Stijn en Pip, Merel & Quinty geven in 'AVRO Junior Songfestival In Da House' een kijkje bij hun thuis. Daarnaast wordt er in drie afleveringen van 'AVRO Junior Songfestival Back in Time' teruggeblikt naar de winnaars van de afgelopen jaren. Lisa, Amy & Shelley, Marissa en Ralf vertellen hun ervaringen en kiezen hun favoriete Junior Songfestival moment. Presentatie is in handen van Ewout Genemans.

Naast de korte afleveringen van 'AVRO Junior Songfestival In Da House' en 'AVRO Junior Songfestival Back in Time' wordt vanaf eind augustus de nieuwe videoclip van het gezamenlijke nummer 'Famous' uitgezonden. Ook wordt er in een korte uitzending op 29 augustus duidelijk welke finalisten er in de eerste of tweede liveshow mogen optreden. Welke finalisten nemen het tegen elkaar op?

Alle finalisten genieten nu van hun welverdiende vakantie en maken zich klaar voor de repetities van de halve finales. Uit deze halve finales op zaterdag 18 en 25 september om 19.00 uur zullen vijf finalisten door gaan naar de grote finale op zaterdag 2 oktober om 19.00 uur. De finalist die uiteindelijk deze finale wint zal afreizen naar Minsk (Wit-Rusland), om daar Nederland te vertegenwoordigen tijdens de internationale finale op zaterdag 20 november om 20.15 uur.

Voor meer informatie over de finalisten en het programma: juniorsongfestival.avro.nl.

AVRO Junior Songfestival, In Da House en Back in Time, vanaf zondag 15 augustus. AVRO Junior Songfestival, Halve finales: zaterdag 18 en 25 september om 19.00 uur, finale: zaterdag 2 oktober om 19.00 uur. Internationale finale: zaterdag 20 november om 20.15 uur. Allen bij de AVRO op Z@pp.



Algemene omroepvereniging AVRO