NCRV

Achter de voordeur

De wilde haren van buurman Jan

Donderdag 19 augustus 2010

21.35 uur, Nederland 2

Wat is het verhaal van de buren bij jou in de straat? Weet jij wie je buurman écht is? Klopt het wel wat je van hem denkt? In het NCRV-programma Achter de voordeur nemen buren een kijkje in elkaars huis en leven. Dat levert vaak bijzondere ontmoetingen op. In deze zesde aflevering:

Nu Jan Heukels 65 jaar is geworden, kijkt hij terug op zijn leven. In de jaren zestig speelde hij gitaar in de band The United 5. Een hoofdstuk dat 43 jaar gesloten was, wordt nu weer heropend: hij zoekt contact met zijn mede-bandleden van toen. The United 5 toerde destijds door Duitsland en Noord-Holland en trad op in het voorprogramma van The Monkees en van The Shadows. Na drie jaar viel de band uit elkaar. Jans wilde haren gingen eraf en hij raakte nooit meer een gitaar aan. De buren die bij hem een kijkje nemen, hebben geen idee van zijn wilde verleden en vragen zich af waarom hij nooit meer gespeeld heeft.

Hélène Kisjes (71) woont al 22 jaar in Ulvenhout. Ze ziet eruit als een goed geklede vrouw van middelbare leeftijd, maar werd geboren als Peter. Die trouwde en leefde als man, echtgenoot en vader, tot in 2001 zijn vrouw overleed. Toen besloot hij toe te geven aan zijn sterke verlangen om verder als vrouw door het leven te gaan. Hij moet er wel een hoge prijs voor betalen, want sindsdien heeft hij nauwelijks nog contact met zijn kinderen. Het echtpaar dat bij Hélène thuis een kijkje neemt is totaal verrast door dit verhaal.