Politie Groningen

Zondag 15 augustus 2010

Provincie Groningen, 15-08-2010

Weer bejaarde vrouw gedupeerd door babbeltruc

GRONINGEN Een 94-jarige vrouw uit Groningen is het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Het slachtoffer (woonachtig aan de Van Ketwich Verschuurlaan) liet na aanbellen een man haar woning binnen. De man deed zich voor als een bankmedewerker. Hij vertelde de vrouw dat hij onderzoek deed naar vals geld. Nadat de vrouw de man had binnengelaten zag hij kans om haar pinpas en geld te stelen. De man heeft een donkere huidskleur, ongeveer 1.80 meter lang, krullend haar en gekleed in een zwart pak. Het slachtoffer spreekt over een nette verschijning. De politie waarschuwt voor deze praktijken. Laat niemand (die met een smoes aan de deur staat) de woning binnen

Bejaarde vrouw beroofd van tas

GRONINGEN Een 90-jarige inwoonster van Groningen is zaterdagavond rond 18:15 uur beroofd van haar tas. De Groningse werd op de Van Iddekingeweg in haar rolstoel voortgeduwd door een

93-jarige kennis. Zij werden gepasseerd door twee mannen op een bromfiets. Eén van deze mannen griste de tas van het slachtoffer uit haar schoot. De verdachten wisten er met de tas vandoor te gaan in de richting van de Vondellaan. In de omgeving werd even later de tas teruggevonden. De oude vrouw heeft aangifte gedaan en was erg overstuur van het incident. Mogelijk hebben getuigen informatie over deze laffe tasjesroof. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Veel mis met automobilist

WINSCHOTEN - De politie heeft zaterdagavond een 48-jarige automobilist uit Winschoten voor meerdere overtredingen op de bon geslingerd. Surveillerende agenten zagen de bestuurder rijden over de Bovenburen in zijn woonplaats. Tijdens controle bleek het voertuig niet verzekerd en APK gekeurd te zijn. Ook bleek hij niet bezit te zijn van een rijbewijs. Voor alle feiten kreeg hij een bekeuring. Ook had de belastingdienst nog een appeltje te schillen met de automobilist. De auto werd in opdracht van de belastingdienst in beslag genomen. De Winschoter werd door de politie thuis afgezet.

Bloedproef na slingerend rijgedrag

WINSCHOTEN De politie heeft zaterdagavond een 66-jarige man uit Winschoten aangehouden. Een agent zag de automobilist nogal slingerend reed op de Turfweg in Winschoten. Bij controle bleek dat hij vermoedelijk teveel had gedronken. Op het politiebureau mislukte de ademanalysetest. Hierop werd een bloedproef van de verdachte afgenomen. De bloedproef moet uitwijzen of de bestuurder daadwerkelijk onder invloed heeft gereden. Met een rijverbod mocht hij na verhoor het politiebureau verlaten. Wel moest hij zijn rijbewijs achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Motorrijder overlijdt na verkeersongeval

DEN HAM - Een 46-jarige man uit Ezinge is zaterdagavond na een ernstig verkeersongeval overleden. Hij reed op zijn motor op de Sietse Veldstraweg tussen de Hogeweg en Audard. Een 24-jarige automobilist uit Den Ham reed over dezelfde weg in tegenovergestelde richting. In een bochtig gedeelte van de S. Veldstraweg nam de automobilist vermoedelijk de bocht met een te hoge snelheid. Daardoor kwam hij op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Hij kwam frontaal in botsing met de 46-jarige motorrijder. Deze overleed op de plek van het ongeval. De automobilist werd voor onderzoek door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen lijken mee te vallen. De 24-jarige verdachte is door de politie aangehouden en ingesloten op verdenking van dood door schuld. Het weggedeelte werd door de politie geruime tijd voor onderzoek afgesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. Van het ongeval wordt een uitgebreide analyse gemaakt.

Veendammer voor bedreiging aangehouden

ZUIDHORN - De politie heeft zaterdagavond een 18-jarige man uit Veendam aangehouden op verdenking van bedreiging. Politieagenten reageerden op een melding dat in de Molenstraat een63-jarige vrouw uit Zuidhorn met een mes zou zijn bedreigd. De vrouw raakte hierbij niet gewond.De Veendammer werd kort na het incident in een woning aan de Poortkampen aangetroffen. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt twee jonge brandstichters aan

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond twee jongens (13 en 14 jaar) uit Groningen aangehouden voor brandstichting. Het duo had achter een gebouw aan de Lavendelweg met behulp van wasbenzine en een aansteker papier in brand gestoken. Zij waren in een opwelling tot hun daad gekomen. Zij werden tijdens de brand betrapt door een getuige. Op aanwijzing van de getuige werden de twee jongens ingerekend. Het duo moet vermoedelijk een alternatieve straf ondergaan via bureau Halt. Beiden werden na verhoor overgedragen aan hun ouders.

Vrouw met bierfles gestoken

WINSCHOTEN De politie heeft zaterdagnacht een 36-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een mishandeling op het Marktplein in Winschoten. Politieagenten werden door een 18-jarige vrouw uit Winschoten aangesproken. Zij vertelde dat zij na onenigheid door een man met een kapot bierflesje was gestoken. Agenten constateerden een snijwond op haar onderarm. Op basis van een signalement konden dienders de Pekelder in de omgeving aanhouden. Hij is ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord over de mishandeling. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie onderzoekt het geweldsincident.

Slingerende alcomobilist aangehouden

APPINGEDAM - De politie heeft zaterdagnacht een 44-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor rijden onder invloed. Op de Stationsweg in Appingedam zagen agenten de man slingerend en langzaam in zijn auto rijden. Ook bleek dat hij reed met een kapotte linkervoorband. Dienders gaven de man een stopteken en zij controleerden hem. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte ruim 1,45 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Zijn rijbewijs is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man na mishandeling aangehouden

WINSCHOTEN - De politie heeft zondagmorgen een 22-jarige man uit Winschoten aangehouden voor mishandeling. Politieagenten werden door een 17-jarige vrouw uit Finsterwolde aangesproken. Zij vertelde dat de 22-jarige, een bekende van de vrouw, haar had geslagen. Hierop werd de verdachte in zijn woning aan de Hermelijnlaan in Winschoten aangehouden. Hij is ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord over de mishandeling. De vrouw heeft al aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Jongens aangehouden voor geweldpleging

GRONINGEN - De politie heeft zondagmorgen vier knapen ( 17 (2x), 19 en 20 jaar) uit Groningen en Zuidwolde aangehouden voor openlijke geweldpleging. Agenten reageerden op een melding van een mishandeling in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. Het bleek dat een 25-jarige Stadjer door het viertal om nog onbekende reden was geschopt en geslagen. De agressieve knapen maakten zich hierna uit de voeten. Even later kon de politie op basis van signalementen de vier geweldplegers in de Grachtstraat aanhouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer klaagde over een pijnlijke arm. Hij heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.