Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 15-08-2010

Aanhouding voor graffiti spuiten

AMERSFOORT Vrijdagavond 13 augustus werd een 18-jarige man aangehouden voor het spuiten van graffiti op de muur van een sporthal in Amersfoort.

Rond 23.00 uur meldde een getuige dat hij een aantal personen bezig zag met spuitbussen bij de muur van een sporthal aan De Panne in Amersfoort. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij de groep. Eén persoon had een spuitbus in zijn tas, die werd ingenomen. De 18-jarige verdachte uit Amersfoort is meegenomen naar het politiebureau. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Brandstichting bij jongerencentrum

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus is een brand ontstaan bij de ingang van een jongerencentrum aan het Spinetpad. De politie zoekt getuigen.

De politie kreeg rond 1.20 uur op zaterdagochtend melding dat er brand was bij het pand aan het Spinetpad. Er was een behoorlijke rookontwikkeling en kennelijk was de brand bij de ingang ontstaan. De brandweer kreeg de brand snel onder controle.

Over de daders is nog weinig bekend. Het betreft mogelijk een groep jongeren. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bedreiging

AMERSFOORT Een werkneemster van een horecagelegenheid aan de Hof werd in de nacht van 14 op 15 augustus bedreigd. Twee verdachten zijn aangehouden.

De werkneemster (gegevens onbekend) meldde rond 1.25 uur bij de politie dat een aantal personen in de horecagelegenheid haar bedreigden met mishandeling. De verdachten, een 18-jarige man uit Den Haag, een 18-jarige vrouw uit Utrecht en een 18-jarige man uit Utrecht, konden ongeveer een uur later worden aangehouden en werden naar het politiebureau gebracht. De 18-jarige Utrechter bleek niet betrokken bij de bedreiging en werd later vrijgelaten. Tegen de andere twee is proces-verbaal opgemaakt. Zij hebben beide een collectieve horecaontzegging voor 12 maanden gekregen.

Aanhouding voor babbeltruc

AMERSFOORT Op vrijdagavond 13 augustus zijn twee personen aangehouden op verdenking van diefstal door een babbeltruc.

Politieagenten surveilleerden vrijdagavond rond 21.00 uur op de Breestraat toen een getuige hen aansprak. Deze vertelde dat twee personen door middel van een babbeltruc hadden geprobeerd binnen te komen bij een woning aan de Langegracht. De agenten doorzochten de buurt en vonden de verdachten, een 40-jarige vrouw uit Driebergen en een vrouw uit Enschede (leeftijd onbekend). Beide vrouwen werden aangehouden op verdenking van diefstal en naar het politiebureau gebracht. Daar bleken zij enkele bankpassen op zak te hebben en een van hen werd voor een vergelijkbaar feit gezocht door de politie in Haarlem. De politie onderzoekt de zaak en heeft de vrouw uit Driebergen overgedragen aan de politie in Haarlem.