Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.45 uur

Utrecht, 15-08-2010

Gewapende overval, verdachte gepakt

UTRECHT- Op vrijdagmiddag 13 augustus werd een overval gepleegd op een woning. Kort na de overval kon een verdachte worden aangehouden.

Omstreeks 12.00 uur kwamen twee gemaskerde mannen een winkel binnen aan de Doornburglaan. De winkelmedewerkers werden bedreigd en er moest geld worden afgegeven. Hierna verdwenen de overvallers weer. De politie kreeg veel 112 meldingen van getuigen en ging ter plaatse. Door hulp van burgers en een agent in zijn vrije tijd kon kort na de overval een 15-jarige jongen uit Utrecht worden aangehouden. De omgeving werd afgezet en een helikopter werd ingezet om de tweede overvaller te achterhalen. Deze werd helaas niet gevonden. In de omgeving werd het gestolen geld weer terugvonden nadat de verdachten dit hadden weggegooid/verloren.

Man met alarmpistool aangehouden

UTRECHT- Op zondagochtend werd een man met een alarmpistool aangehouden.

Omstreeks 02.50 uur kreeg de politie de melding dat iemand met een vuurwapen in een horecagelegenheid aan de Loeff Berchmakerstraat zou zitten. De politie ging direct ter plaatse en een 24-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij had een zogenaamd startpistool bij zich wat onder deze omstandigheden beschouwd wordt als een verboden wapen.

Knallen

UTRECHT- Op zaterdagavond werden knallen gehoord vermoedelijk afkomstig van een gaspistool.

Omstreeks 22.55 uur kreeg de politie de melding dat er knallen waren gehoord in de omgeving van de 2e Delistraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen een aantal hulzen aan op straat vermoedelijk afkomstig van een gaspistool (geen kogelpistool). Na buurtonderzoek is vast komen te staan dat drie mannen ruzie hadden en kort hierop de knallen te horen waren. Het is onbekend wie deze mannen zijn geweest. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met de politie via 0900-8844 district Utrecht stad.

Gestoken met mes

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een straatcoach in zijn hand gestoken met een mes.

Omstreeks 22.15 uur was een 23-jarige straatcoach op straat aan het werk samen met een collega. Op de Burgjeslaan kwam een 17-jarige jongen uit Utrecht langslopen en de 23-jarige man zei de jongen gedag. De jongen liep door en schold de twee mannen vervolgens uit. De mannen vroegen waarom de jongen dit deed waarop hij nog wat mompelde en doorliep om uiteindelijk bij iemand in een auto te stappen.

De straatcoaches fietsten gewoon verder en op de Boomgaardlaan kwam de auto met daarin de jongen weer aanrijden. De jongen stapte uit en begon weer te schelden en te tieren en de mannen probeerden hem tot bedaren te brengen. Hierop pakte de Utrechter een mes en stak de straatcoach in zijn hand. De jongen werd uiteindelijk overmeesterd en ingesloten voor verhoor. De 23-jarige man moest naar het ziekenhuis om de steekwond aan zijn hand te laten behandelen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gewond bij aanrijding

UTRECHT- Op vrijdagmiddag raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto. Omstreeks 17.55 uur ontstond er een aanrijding tussen een fietser en een auto. Een 50-jarige automobilist uit Gouda had zijn auto geparkeerd op de Kanaalstraat en opende zijn portier. Hij had niet in de gaten dat er net een 25-jarige fietsster voorbij fietste. Zij reed tegen het portier en kwam ten val.

Kennelijk was het allemaal erg interessant voor omstanders omdat steeds meer mensen bleven staan bij het ongeval. De twee dienstdoende agenten verzochten de mensen afstand te houden en verzorgden het slachtoffer. De oploop begon echter zo groot te worden dat twee extra politieautos ter plaatse moesten komen om de slecht luisterende nieuwsgierigen op afstand te houden.

De vrouw werd met een gat in haar hoofd vervoerd naar het ziekenhuis.

Beroving

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een vrouw bijna bestolen van haar tas. Omstreeks 20.30 uur fietste een 18-jarige vrouw uit Utrecht over de Joseph Haydnlaan toen er een scooter naderde met hierop twee personen. De tas die om haar schouder hing werd gepakt maar het lukte de rovers niet de tas weg te trekken. Helaas kwam de vrouw wel ten val en liep licht letsel op. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Utrecht stad.