Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.15 uur

Utrecht, 15-08-2010

Bromfietser rijdt onder invloed

ZEIST Zondag 15 augustus 2010 werd een bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed. Omdat hij een beginnend bestuurder is werd zijn brommerrijbewijs ingevorderd.

Om 4.30 uur zagen agenten de 17-jarige jongeman uit Utrecht rijden op de Zinzendorflaan. Bij alcoholcontrole bleek dat hij te veel had gedronken, waarna hij werd aangehouden. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een waarde van 740 ug/l aan. De jongeman moest daarna zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Te jonge bromfietser

ZEIST Een jongen uit Houten werd vrijdag 13 augustus aangehouden omdat hij een bromfiets bestuurde en nog geen 16 was.

Vrijdagavond rond 21.30 uur zagen politieagenten de 15-jarige jongen uit Houten op een bromfiets rijden. De bromfiets maakte erg veel lawaai, waarop zij de jongen staandehielden. Hij bleek nog geen 16 te zijn en daarvoor kreeg hij een bekeuring. De bromfiets werd ingenomen voor onderzoek omdat het kenteken niet in orde was. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietser op onbekende wijze bestolen van telefoon

DE BILT Een 25-jarige man uit Zeist raakte zaterdagochtend op nog onbekende wijze zijn telefoon kwijt toen hij op de Bunnikseweg fietste. De politie is op zoek naar getuigen.

Op zaterdagochtend omstreeks 6.30 uur reed de man vanuit Utrecht richting Bunnik. Op nog onbekende wijze is hij ten val gekomen en verloor het bewustzijn. Hij kwam rond 6.45 uur weer bij kennis op de Bunnikseweg. Even later bleek dat zijn telefoon verdwenen was maar zoeken leverde niets op. Door de GPS-functie was te traceren dat de telefoon zich richting het Galgenwaardstadion had verplaatst, waarna het signaal is afgebroken.

Omdat de man zich niet meer kan herinneren wat er is gebeurd voordat hij bij kennis kwam, wordt getuigen gevraagd zich te melden bij de politie van district Binnensticht via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Hoogzwangere vrouw beroofd van handtas

BILTHOVEN In de parkeergarage onder winkelcentrum De Kwinkelier werd zaterdagmiddag 14 augustus een vrouw van haar handtas beroofd toen zij bij haar geparkeerde auto stond.

De 31-jarige vrouw uit Bilthoven was net bezig haar zoontje in de auto te zetten toen haar handtas werd weggenomen. De vrouw probeerde de verdachte nog na te rennen, maar dat was lastig aangezien zij hoogzwanger was. De auto is voor sporenonderzoek meegenomen en de politie heeft het voorval in onderzoek.