Politie Utrecht

Persbericht Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 15-08-2010

Politie zoekt getuigen in zaak beroving

(zie persberichten Eemland noord, d.d. 03-08-10, jongen bedreigd)

BAARN In het onderzoek naar de beroving op de Javalaan op zondag 1 augustus is de politie op zoek naar een aantal belangrijke getuigen.

Als twee jongens, na een ruzie in de Pekingtuin, op de Javalaan lopen, wordt een 16-jarige jongen door een verdachte met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd en beroofd van onder andere zijn portemonnee. Deze verdachte sprak bij de beroving over de ruzie in de Pekingtuin en kent mogelijk ook de verdachte die eerder één van de slachtoffers had bedreigd.

Tijdens het voorval op de Javalaan liep er een echtpaar dat ook door de slachtoffers is aangesproken. Dit vermoedelijk wat oudere echtpaar beschikt mogelijk over relevante informatie voor het rechercheonderzoek. Van het echtpaar is bekend dat de man een blauwe jas droeg en de vrouw een rode jas.

Verder beschikt de politie over de informatie dat de verdachte die uiteindelijk de beroving pleegde, gekleed was in een zwart vest of sweater met op de rugzijde de afbeelding van een wietblad in de kleuren rood/geel en groen. Mogelijk zijn er personen die bekend zijn met de drager van een dergelijk kledingstuk.

De hiervoor aangehaalde getuigen en personen die informatie hebben over de verdachte met dit kledingsignalement kunnen bellen met de politie Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via het meldingsnummer 0800-7000.

Aanrijding bromfietser en auto

BAARN Vrijdagmiddag kwamen een bromfiets en een auto met elkaar in botsing bij Paleis Soestdijk. De bestuurder en passagier van de bromfiets werden voor licht letsel behandeld in het ziekenhuis.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie melding van een verkeersongeval, waarbij een 50-jarige man uit Wageningen een bromfiets had aangereden. De auto reed op de Amsterdamsestraatweg in Baarn en wilde afslaan, de paleistuin in. Daarbij zag hij de bromfiets over het hoofd, die rechtdoor wilde rijden.

De 17-jarige bromfietser uit Baarn en zijn 15-jarige vrouwelijke passagier uit Laren werden naar het ziekenhuis vervoerd, waar bleek dat zij lichte verwondingen hadden opgelopen. Het ongeval wordt onderzocht door de politie.

Verboden balletjespistool als speelgoed

BAARN Drie kinderen speelden vrijdagmiddag met een balletjespistool wat ze in Frankrijk op de kermis hadden gewonnen. Het speelwapen is in Nederland echter verboden; ze moesten het inleveren. Ze kwamen er vanaf met een waarschuwing.

Rond 13.30 uur maakte een 61-jarige bewoner van de Dalweg in Baarn melding bij de politie dat hij was beschoten met een balletjespistool. Hij was geraakt in het gezicht. Hij had de drie jongens, alle drie 11 jaar en afkomstig uit Diemen en Lunteren, inmiddels het speelwapen afgenomen. De politie maakte de jongens duidelijk dat het bezitten van een dergelijk pistool in Nederland strafbaar is en heeft het wapen ingenomen. De jongens moesten hun excuus aanbieden aan de melder.

Poolse mannen aangehouden met bestelwagen vol fietsen en een konijn

BAARN Zondagmorgen vroeg werden drie Poolse mannen aangehouden in Baarn. Zij reden in een oude bestelbus waarin een aantal nieuwe fietsen lagen. Ook vond de politie een tam konijn.

De bestelbus reed zondag 15 augustus omstreeks 0.30 uur op de Zandheuvelweg in de richting van Baarn. De politie hield de bus staande en vroeg of zij in de laadruimte mochten kijken. Daar bleken drie vrij nieuwe fietsen in te liggen. De Poolse mannen, 23, 26 en 27 jaar, werden aangehouden op verdenking van diefstal en heling. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed

EEMNES Zondagochtend rond 5.00 uur hield de politie een man staande voor rijden onder invloed.

De politie zag de 26-jarige Poolse man rijden in een personenauto op de A27 ter hoogte van Eemnes en gaf hem een stopteken. De man deed een blaastest en werd meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 140 ug/l uit, waarvoor hij een boete van 250 euro kreeg.