Politie Utrecht

Persbericht Heuvelrug, 12.00 uur

Utrecht, 15-08-2010

Aanhouding wegens bedreiging met wapen

LEERSUM Een 47-jarige man uit Leersum is in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus aangehouden omdat hij iemand bedreigd had met een wapen. Bij huiszoeking werden meer wapens aangetroffen.

De politie kreeg rond 22.30 uur melding dat twee mensen met een wapen bedreigd zouden zijn bij een woning aan De Uitweg. De aangevers, een 46-jarige man en een 44-jarige vrouw uit Leersum, waren eerder die avond door een 47-jarige plaatsgenoot bedreigd. De politie besloot de verdachte aan te houden en trof daarbij in zijn woning twee vuurwapens met munitie, een kruisboog met pijlen, stroomstootwapen en pepperspray aan. De politie onderzoekt de zaak.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL Een 28-jarige vrouw kreeg in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus een boete en rijverbod voor het rijden onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs.

Politieagenten surveilleerden rond 3.30 uur in de omgeving van de Achterkerkstraat toen zij een doffe klap hoorden. Een 28-jarige inwoonster van Veenendaal was met de auto tegen een lantaarnpaal gereden. Zij bleek onder invloed van alcohol te zijn; de ademanalyse wees een waarde van 500 ug/l uit. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij mocht 7 uur niet rijden.

Rijbewijs ingenomen voor te hard rijden

RHENEN Een automobilist raakte op vrijdagavond 13 augustus zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed en een aantal verkeerslichten negeerde.

Rond 22.00 uur zagen agenten dat de 21-jarige man uit Veenendaal zeer hard over de parallelweg naast de Cuneraweg reed. Zij gingen achter de automobilist aan en zagen dat hij meerdere malen een rood verkeerslicht negeerde. Bij wegwerkzaamheden, waar de toegestane snelheid 50 km/u was, minderde hij zijn snelheid niet. Uiteindelijk konden zij hem op de Zandstraat staandehouden. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal. Als reden voor zijn rijgedrag gaf de man op dat hij snel naar bed wilde.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL Een automobilist werd in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Rond 2.15 uur reden agenten op de Cuneraweg, waar zij de 26-jarige man uit Elst over de weg zagen slingeren in zijn auto. Zij volgden hem, hielden hem staande op de Kerkewijk en namen hem mee naar het politiebureau. Daar blies hij een waarde van 845 ug/l bij de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingenomen en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanrijding auto en fiets

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een fietser werd door een auto geraakt op de Arnhemsebovenweg en moest behandeld worden in het ziekenhuis.

Rond 17.10 op zaterdag 14 augustus kreeg de politie melding van een verkeersongeval op de kruising Arnhemsebovenweg en Traaij. Een 22-jarige automobilist uit Driebergen zag bij het afslaan de 57-jarige fietsster uit Austerlitz over het hoofd en sneed haar af. De vrouw kwam ten val en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De automobilist gaf aan zelf niets te hebben gemerkt van de aanrijding. De politie heeft de zaak in onderzoek.