Politie Gelderland-Zuid

Bewoners overmeesteren dief

Nijmegen, 15-08-2010 o Een bewoner aan de Angerensteinstraat wist met hulp met twee buurmannen zaterdagmiddag een dief te overmeesteren. De man was bezig met het schilderen van zijn huis, toen hij zag dat een hem onbekende man zijn terrein af wilde lopen met een laptop. Die herkende hij als zijn eigen laptop.

De 49-jarige bewoner sprak de man aan die er vervolgens probeerde vandoor te gaan. Daarbij dreigde de dief met een stuk tuingereedschap die hij ter plekke vond. Het lukte de 49-jarige Nijmegenaar om de dief tegen te houden, waarbij een worsteling ontstond. Op zijn hulpgeroep kwamen twee buurmannen aangesneld die hielpen om de verdachte in bedwang te houden. Eén van hen, dit was omstreeks 14.00 uur, alarmeerde de politie die snel ter plaatse kwam.

Politieagenten namen de verdachte vervolgens over en vervoerden hem naar het politiebureau. Het gaat om een 45-jarige inwoner van Nijmegen. Hij zit vast en wordt verhoord.

Agenten hebben ter plekke een aangifte van de bewoner opgenomen. Diverse goederen, waaronder kleding en schoeisel, is voor het politieonderzoek in beslag genomen. Er is een aanvraag gedaan voor technisch sporenonderzoek.
(08)

Laatst gewijzigd 15-08-2010 11:35 | © Regio Gelderland-Zuid |