Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 15-08-2010

Man aangehouden voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie hield zondag een 29-jarige inwoner van Bergen op Zoom aan voor huiselijk geweld. Een buurtbewoner hoorde gehuil en ruzie vanuit een woning op de Bergse Plaat. De politie ging poolshoogte nemen en trof een vrouw in een auto aan. De vrouw was erg overstuur en verklaarde dat ze door haar vriend was geslagen, gebeten en geschopt. Ze had licht letsel. De politie hield de man aan in hun woning. De vrouw besloot geen aangifte te doen. De man is ingesloten voor verhoor.

Dronken snorfietser rijdt tegen geparkeerde auto aan

BERGEN OP ZOOM: De politie hield zondag om 02.00 uur in de
Steenbergsestraat een 69-jarige man uit Bergen op Zoom op een snorfiets aan. De politie was even hiervoor bij een sportterrein aan het Benedenbaantje geweest in verband met een melding van geluidsoverlast. Bij vertrek werden ze aangesproken door twee bezoekers die hadden gezien dat een snorfietser tegen een geparkeerde auto aan was gereden. De politie hield de man op de scooter aan. Hij bleek onder invloed van alcohol en is aangehouden. Op het politiebureau bleek uit een
ademanalyse een uitslag van 715 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. De man weigerde een verklaring af te leggen. Hij is in vrijheid gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. Van de eigenaar van de auto is aangifte opgenomen.

Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie hield even na 00.30 uur een 43-jarige vrouw uit Westdorpe aan aan de Zuidgeest. De politie had een melding gekregen dat er een auto slingerend over het bospad reed en naast het pas terecht was gekomen. De agenten troffen de vrouw en haar man in de auto aan. Bij het aanspreken van de bestuurster roken de agenten een alcohollucht. Nadat een blaastest tot drie keer toe niet lukte werd de vrouw aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 720 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 8 uur. Na verhoor is de vrouw in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist moet rijbewijs inleveren voor gevaarlijk rijgedrag

BERGEN OP ZOOM: De politie hield zaterdag om 21.15 uur een 25-jarige bestuurder aan in de Dubbelstraat. De man uit Bergen op Zoom reed zonder licht, overtrad de maximum snelheid met 30 km/u en reed door rood. Hij is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden op fiets met verbroken slot

ROOSENDAAL: De politie hield zaterdag aan het einde van de middag een 19-jarige man uit Bergen op Zoom aan in de Brugstraat. Hij reed op een fiets met een afgebroken slot waar geen sleutel in zat. De man werd aangehouden en verklaarde tijdens verhoor op het politiebureau dat hij de fiets had gevonden. De fiets kwam niet in de politieregisters voor als gestolen. De man is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Jongen aangehouden met gestolen fiets

ROOSENDAAL: De eigenaar van een fiets meldde zaterdagochtend bij de politie dat zijn gestolen fiets te koop werd aangeboden in de Abel Tasmanstraat. De politie trof in de straat een 17-jarige jongen uit Roosendaal aan, die na een korte achtervolging kon worden aangehouden inde Admiraal de Ruijterstraat. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau. Van de moeder van de jongen is een verklaring opgenomen. Omdat er aanwijzingen zijn dat de verdachte bij meerdere diefstallen c.q. heling van fietsen betrokken is is hij in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder. De fiets is in beslag genomen voor onderzoek.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 15-08-2010 12:52 | © Regio Midden en West Brabant |