Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 15-08-2010

Beschonken bestuurder aangehouden dankzij getuige

BREDA: Zondag hield de politie even voor 05.00 uur een 30-jarige Bredanaar aan op de Teteringsedijk. Een getuige meldde dat er een dronken bestuurder in de straat reed die telkens stopte en zijn gevarenlichten aan deed. De politie trof de bestuurder aan. Hij bleek teveel te hebben gedronken en is aangehouden. Op het politiebureau werd hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit kwam een uitslag van 850 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 12 uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man met grote hoeveelheid GHB en vuurwapen aangehouden

SINT WILLEBRORD: Surveillerende agenten troffen zondag om 03.40 uur een slapende man aan in een auto in de Dorpsstraat. De verlichting van de auto stond nog aan en in de auto lag een flesje met vloeistof wat mogelijk GHB betrof. De agenten maakten de man wakker en bekeken het flesje. Hierna werd ook de rest van de auto doorzocht. Hierbij werd nog een zakje hennep, twee jerrycans en een fles GHB, goederen voor het fabriceren van GHB, een geladen vuurwapen en een hoeveelheid munitie aangetroffen. De 20-jarige bestuurder van de auto, een man uit Etten-Leur, werd aangehouden. De drugs, het wapen en de auto zijn in beslag genomen.

Een aanhouding tijdens uitgaansnacht

BREDA: De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag één verdachte aan voor mishandeling. De 42-jarige man uit Breda werd tegen 04.00 uur aangehouden in de Vismarktstraat. Hij zou een 22-jarige man uit Etten-Leur en een 27-jarige man uit Breda hebben mishandeld. De 27-jarige man verklaarde in zijn aangifte tussen twee vechtende mannen in te zijn gesprongen en kreeg toen een kopstoot tegen zijn neus. Zijn neus is gebroken. De 42-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij komt in aanmerking voor het project 'weekendje weg'.

Gedurende de nacht werden 7 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 4 voor wildplassen en 3 voor verkeerd parkeren.

Beschonken bestuurder verliest macht over het stuur

ZUNDERT: Een getuige meldde zaterdag om 18.20 uur een ongeval op de Sprundelsebaan. Een auto was hier uit de bocht, over het hek van een tuin gereden en tegen een boom tot stilstand gekomen. De 35-jarige bestuurder uit Roosendaal bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 1065 ug/l. Ook bleek de man nog gesignaleerd te staan voor het betekenen van een niet
onherroepelijk vonnis voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De 30-jarige bijrijder uit Roosendaal is overgebracht naar het ziekenhuis en hield aan het ongeval vermoedelijke een gebroken arm over.
De verdachte verklaarde te hard te hebben gereden. Hij zou iets op de weg hebben gezien, waardoor hij wilde bijsturen en de controle over het voertuig kwijtraakte. Na meerdere keren over de kop te zijn gegaan kwam de auto tot stilstand tegen een boom. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De auto waarin hij reed bleek niet gekeurd of verzekerd te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor vernieling bij supermarkt

BREDA: Zaterdag meldde personeel van een supermarkt aan de Pastoor van Spaandonkstraat dat er een agressieve man in de winkel was. De man had al meerdere keren flessen proberen in te leveren die niet bij de winkel ingeleverd kunnen worden. Hierdoor was al vaker storing ontstaan op het flessenapparaat. De medewerker verzocht de man de winkel te verlaten. Hij werd agressief en reed met zijn winkelwagentje tegen een
toegangsdeur van de winkel aan. Hierdoor ontstond er schade aan de ruit. De politie werd gealarmeerd en deze hield de 44-jarige verdachte uit Breda aan. De verdachte, een veelpleger, is op het politiebureau in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Derde aanhouding voor diefstal met geweld

BREDA: De politie hield zaterdagmiddag in een woning in Breda-Noord een 35-jarige vrouw uit Breda aan voor betrokkenheid bij diefstal met geweld. Zaterdag werden al twee mensen aangehouden in dezelfde zaak, nadat een 42-jarige man uit Bergen op Zoom zich bij surveillerende agenten meldde.

De gedupeerde verklaarde dat hij via een chatsite had afgesproken in Breda-Noord met twee vrouwen. Kort nadat hij de vrouwen op de
afgesproken plaats ontmoette kwamen er plotseling twee mannen aan die de man mishandelden en geld van hem wilden hebben. Ze namen hem mee in een auto om te gaan pinnen. Nabij het Spinveld sprong de gedupeerde uit de auto en hield een politieauto staande. Dit gebeurde rond 02.30 uur. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.
De inzittenden van de auto gingen er vandoor en de politie kon na een achtervolging een 39-jarige Bredanaar aanhouden op het Spinveld. In een woning in Breda-Noord werd een 19-jarige Bredase aangehouden. In dezelfde woning werd 's middags de 35-jarige vrouw aangehouden. Alle drie de verdachten zijn in verzekering gesteld.

Auto beschoten op A58

BREDA: De politie kreeg zondag om 03.30 uur melding dat er geschoten zou zijn op een auto op de A58 ter hoogte van Breda. De verdachte was in zijn auto vervolgens richting Sint Willebrord gereden. De politie ging op zoek naar verdachte voertuigen, maar trof hierbij niets aan. De politie trof de 30-jarige gedupeerde aan bij een tankstation. De geschrokken Bredanaar verklaarde beschoten te zijn n.a.v. een afspraak die hij had met een meisje. Hij wilde geen aangifte doen uit angst voor represailles. De auto van de man is in beslag genomen voor onderzoek. De politie onderzoekt de zaak verder.

Vrouw bestolen van fiets en tas

BREDA: Een 39-jarige vrouw uit Terheijden is zondag tegen 06.00 uur beroofd van haar fiets en tas. De vrouw fietste door het Park
Valkenberg in de richting van de binnenstad toen ze achter zich iemand hoorde rennen. Ze keek om en op dat moment werd ze van haar fiets getrokken. De vrouw zag een man met een mes, die haar fiets en tas meenam. De politie werd gealarmeerd. De vrouw, die hevig overstuur was, was niet in staat op aangifte te doen. Van haar zal later aangifte worden opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 15-08-2010 12:49 | © Regio Midden en West Brabant |