Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.15 uur

Utrecht, 15-08-2010

Beet in rug

HOUTEN- Op zaterdagavond werden twee bouwmaterialendieven aangehouden.

Omstreeks 22.55 uur kreeg de politie de melding dat twee personen op een bouwterrein aan de Rijnpolder liepen nadat ze een hek hadden geforceerd. De politie ging direct ter plaatse trof in eerste instantie niemand aan. De politiehond Yari werd ingezet om spoor te zoeken. De hond vond een 36-jarige man uit Schiedam in de struiken. Nadat de man getraceerd was wilde hij vermoedelijk gelijk weer de benen nemen. Dit werd voorkomen omdat de hond in de rug beet. De man werd aangehouden en voor zijn bijtwond vervoerd naar het ziekenhuis. Zij partner in crime kwam er alleen met een nat pak vanaf. Hij probeerde via een sloot te vluchten maar liep hier tegen agenten aan. Beide mannen zijn ingesloten voor verhoor. De inbrekerswerktuigen werden ingenomen.

Met veel te veel het water in

LOPIK- Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had. Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie de melding dat een auto te water was geraakt aan de Rolafweg zuid. Politie en brandweer gingen direct ter plaatse. De 21-jarige bestuurder uit Lopik was al uit de auto gekropen en was niet gewond. Hij bleek wel gedronken te hebben en blies op het bureau maar liefst 1010 ug/l. als beginnend bestuurder.

Van de weg

LOPIK- Op zaterdagmiddag raakte een motorrijder van de weg en raakte daardoor gewond. Omstreeks 17.00 uur reed een 22-jarige motorrijder uit Woerden over de Lekdijk west. Door nog onbekende oorzaak raakte de man de berm en vloog over de kop. De man werd vervoerd naar het ziekenhuis met onbekend letsel. Uit voorzorg was ook een traumahelikopter ingevlogen.

Inbrekersgereedschap

HOUTEN- Op zaterdagochtend werden vier personen aangehouden omdat zij inbrekerswerktuigen bij zich hadden. Omstreeks 01.10 uur kreeg de politie de melding dat een aantal personen zich verdacht ophield in de brandgangen aan het Ploegveld. Agenten troffen vier personen aan in de leeftijd van 16 en 17 jaar uit Houten. Zij hadden een onduidelijk verhaal en hadden een zak met inbrekerswerktuigen bij zich. Het viertal werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.