Politie Haaglanden

Persberichten 15 augustus

Haaglanden, 15-08-2010

Jongens aangehouden na beroving met geweld
Den Haag Agenten hielden zondag 15 augustus twee jongens aan op verdenking van diefstal met geweld. Omstreeks 05.00 uur kregen agenten de melding dat op de Van Speijkstraat een 21-jarige Hagenaar door twee jongens was beroofd van zijn fiets en daarbij ook geslagen was. Op de Vondelstraat zagen zij twee jongens fietsen die voldeden aan het opgegeven signalement. De agenten hielden de jongens, een 17-jarige Hagenaar en zijn nog onbekende maatje, aan en brachten ze naar het politiebureau. Daar zullen zij verhoord worden over de diefstal en hun betrokkenheid daarbij.

Even de politie testen

Den Haag Surveillerende agenten zagen zondag 15 augustus om 05.45 uur op de Koningin Emmakade twee mannen lopen met een fiets waarvan het achterwiel blokkeerde omdat de fiets op slot stond. De agenten hielden de twee, een 20-jarige Hagenaar en een 22-jarige man uit Spijkenisse, aan. De mannen verklaarden direct dat de fiets niet van hen was. De mannen, die tijdelijk in Nederland verblijven, verklaarden dat zij de fiets hadden meegenomen omdat ze wilden uitproberen of de politie dan zou komen en hoe deze zou handelen. Het antwoord op deze prangende vragen hebben ze nu dus gekregen. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geen inbrekers maar krakende kokosnoot

Den Haag Agenten kregen zaterdag 14 augustus omstreeks 20-30 uur de melding dat er op de Vreeswijkstraat mogelijk ingebroken zou worden in een woning. De melder zou een aantal hard klappen hebben gehoord. Ook zag de melder op het balkon van de bewuste woning een hamer en schroevendraaiers liggen. Direct gingen meerdere politie-eenheden poolshoogte nemen en omsingelden de woning. Van inbrekers bleek echter geen sprake: de bewoner had op zijn balkon, met hulp van de hamer en de schroevendraaiers, een kokosnoot gekraakt, wat gepaard ging met een paar flinke klappen.

Beschonken snorfietser verzet zich bij aanhouding

Den Haag Een 42-jarige Hagenaar was zondag 15 augustus niet van plan zich zomaar over te geven toen agenten hem aanhielden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 04.30 uur slingerend over de Grote Marktstraat rijden op zijn snorfiets. Zij lieten hem stoppen en toen uit de voorlopige blaastest bleek dat hij teveel gedronken had, hielden zij hem aan. Hij gaf hierop aan dat hij niet van plan was mee te gaan naar het bureau waarop de agenten hem onder controle moesten brengen. Hierbij verzette de man zich hevig en probeerde de agenten te schoppen. Eenmaal op het politiebureau dacht de man het de agenten moeilijk te maken door op de grond te gaan liggen. Vele handen maken echter licht werk, waarop agenten de man optilden en zo naar zijn cel brachten. Hij blies 495 ugl waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook kreeg hij een proces-verbaal.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Kinderen rijden rond op quad

Den Haag Surveillerende politiebikers zagen zaterdag 14 augustus omstreeks 17.00 uur twee kinderen op een quad over een grasveld in het Zuiderpark rijden. De kinderen, een 10-jarig meisje met haar 3-jarige broertje achterop, reden tussen het aanwezige publiek, waarop de agenten hen lieten stoppen. De quad bleek eigendom te zijn van de oom van de kinderen, die geen kentekenbewijs of verzekering voor de quad bleek te hebben. De man kreeg daarvoor een proces-verbaal en de quad werd in beslag genomen.

Jongen verliest vinger
Den Haag Een 13-jarige Hagenaar raakte vrijdag 13 augustus zijn middelvinger kwijt toen hij over een hek klom. Omstreeks 17.30 uur kregen agenten de melding dat er op de Voorthuizenstraat iemand gevallen was toen hij over een hek wilde klimmen. Ter plaatse troffen zij de 13-jarige Hagenaar die bij het klimmen over het hek van een voetbalveld met zijn ring aan het hek was blijven hangen. Toen hij vervolgens naar beneden viel, bleef zijn middelvinger met de ring aan het hek hangen. Omstanders ontfermden zich direct over de jongen en gaven zijn vinger aan de ambulancebroeders. De jongen is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Twee jongens die het slachtoffer te hulp waren schoten is slachtofferhulp aangeboden. Het is niet bekend of de vinger van de jongen gered kon worden.

Beschonken Voorburger op vluchtstrook

Voorburg De politie kreeg zaterdag 14 augustus om 03.40 uur de melding dat er een man met een fiets over de vluchtstrook van de Utrechtsebaan liep. Agenten troffen inderdaad een man aan die, met zijn fiets aan de hand, over de vluchtstrook richting Voorburg liep. Hij had duidelijk te diep in het glaasje gekeken en werd door de agenten met zijn fiets weer naar de bebouwde kom gebracht. Daarvandaan mocht hij, met een bekeuring op zak, verder lopen naar huis.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Stelende zusjes aangehouden

Leidschendam Beveiligers van een warenhuis in Winkelcentrum Leidsenhage hielden zaterdag 14 augustus twee Haagse zusjes van 16 en 18 jaar aan. De beveiligers zagen de meiden om 16.40 uur een hanger met twee slipjes pakken en een verdieping lager de slips van de hanger halen en in hun tassen stoppen. Toen de twee zonder af te rekenen de winkel wilden verlaten, werden zij aangehouden. Uit de tas van één van hen kwam een slip tevoorschijn, de tweede slip werd niet meer aangetroffen. Tegen de twee, die werden overgedragen aan de politie, is proces-verbaal opgemaakt. De moeder van de dames werd in kennis gesteld.

Beschonken brommerrijder op de bon

Rijswijk Een motoragent zag zaterdag 14 augustus om 22.20 uur een bromfietser op de Geestbrugweg het rode verkeerslicht negeren en besloot hem hiervoor te bekeuren. Tijdens het uitschrijven van de bon rook de agent echter een flinke alcohollucht en liet de man blazen. Omdat bleek dat de man, een 28-jarige Leidschendammer, teveel gedronken had, werd hij aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar blies hij 585 ugl waarop hij zijn rijbewijs moest inleveren. Met een proces-verbaal en de eerder uitgeschreven bekeuring op zak mocht hij weer naar huis.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Zoetermeerder aangehouden na diefstal
Wassenaar Een 35-jarige Zoetermeerder werd vrijdag 13 augustus aangehouden nadat hij in Duinrell bij een winkel vier zwembroeken en een masker had weggenomen. De man kreeg op het politiebureau een proces-verbaal. Ook werd zijn 16-jarige broertje gehoord als medeverdachte. Justitie zal bepalen of de twee een sanctie krijgen of dat zij zich voor een rechter moeten verantwoorden.

Scooterrijder aangehouden na aanrijding
Honselersdijk Surveillerende agenten stuitten zaterdag 14 augustus om
01.15 uur op de Middel Broekweg op een aanrijding tussen een fietser en een scooterrijder. Beiden waren op het fietspad in botsing gekomen. De fietser klaagde over nekklachten en werd ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat de man die bij de scooter stond, een 33-jarige man uit s-Gravenzande, verklaarde dat hij niet zelf had gereden maar achterop zat, gingen de agenten op zoek naar de bestuurder. Aangezien de mogelijkheid bestond dat een eventuele andere bestuurder gevlucht was via het naastgelegen water, zochten brandweerduikers in de sloot. Zij staakten na 3 kwartier hun zoektocht. Ook getuigen die snel na de aanrijding ter plaatse waren, verklaarden niemand anders bij de bromfiets te hebben gezien. De naar eigen zeggen bijrijder, tevens eigenaar, van de scooter, bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Hij blies op het bureau 680 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. De politie onderzoekt de zaak.

Beschonken Kwintsheulse aangehouden

Naaldwijk Een surveillerende agent zag zaterdag 14 augustus om 23.30 uur op het Raoul Wallenbergplein een 22-jarige vrouw uit Kwintsheul zonder verlichting en met een hoog toerental in haar auto rijden. Hij liet de vrouw stoppen en een blaastest doen. Omdat zij hiervoor zakte, hield de agent haar aan en bracht haar naar het politiebureau. Daar blies de vrouw 630 ugl en moest haar rijbewijs inleveren. Ook kreeg zij een proces-verbaal voor rijden onder invloed.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Beschonken man valt uit scootmobiel

Delft Getuigen belden vrijdag 13 augustus om 23.45 uur de hulpdiensten toen zij op de Nieuwe Langendijk een man uit zijn scootmobiel hadden zien vallen. De man, een 59-jarige Delftenaar, was kennelijk onder invloed van alcohol en weigerde zich door de GGD te laten nakijken. Toen de agenten hem wilden bekeuren voor openbare dronkenschap en om zijn rijbewijs vroegen, stak de man zijn middelvinger op en riep dat de agenten hem niet zouden krijgen. Hierop hielden zij de man aan voor belediging en brachten hem naar de politiewagen. De man verzette zich hevig, probeerde de agenten te bespugen en dreigde één van de agenten neer te steken. Meerdere agenten waren nodig om de man onder controle te brengen. Hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal vanwege de belediging en kreeg bekeuringen voor openbare dronkenschap, het niet tonen van een legitimatiebewijs en de weigering zijn adres op te geven.Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Onfortuinlijke scooterrijder komt ten val

Delfgauw Een 16-jarige Pijnackeraar kwam vrijdag13 augustus lelijk ten val toen hij op de Noordeindseweg met zijn scooter door een kuil reed. De jongen kwam omstreeks 20.20 uur vanuit de Korflaan en reed in de richting van de Delftsestraatweg. Toen hij ter hoogte van de Graaf Willemlaan door een kuil reed, raakte de voorvork van zijn scooter los en belandde hij op de grond. Hij liep door de klap een dik oog, een snee boven zijn neus en een lichte hersenschudding op waarvoor hij naar het ziekenhuis is vervoerd.

Auto in de sloot na stuurcorrectie
Zoetermeer- Agenten kregen zaterdag14 augustus om 09.45 uur de melding dat er op de Oostweg een auto in een slootje terecht was gekomen. Een 46-jarige Zoetermeerder was, met zijn 11-jarige zoon in de auto, met zijn linkerwiel van de weg geraakt en moest een stuurcorrectie maken. De auto schoot echter door en de bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt. De auto raakte in een slip, sloeg over de kop en kwam (op de wielen) terecht in het slootje naast de weg. Wonderwel raakten beide inzittenden niet gewond maar werden ter plaatse nog wel onderzocht door de ambulance. In alle consternatie is het hondje van de man weggelopen en nog niet teruggevonden. Het hondje is van een zogeheten vuilnisbakkenras en luistert naar de naam Nala. De hond is circa 60 cm hoog, heeft half lang haar en is erg schuw en bang van aard.

Hardleerse bestuurder

Zoetermeer Surveillerende agenten zagen zaterdag 14 augustus omstreeks
01.00 uur een man met nog een persoon in een auto zitten op een parkeerplaats aan de Afrikaweg. Omdat de bestuurder er plotseling met hoge snelheid vandoor ging, lieten ze de auto stoppen. De bestuurder, een 21-jarige man uit Capelle aan den IJssel moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en blies op het politiebureau 300 ugl. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur. Kort nadat de man het politiebureau mocht verlaten, bleek zijn auto verdwenen te zijn. Omdat de agenten vermoedden dat hij, ondanks zijn rijverbod, toch was gaan rijden, besloten zij richting zijn woning in Capelle te rijden. Op de Capelseweg in Capelle aan den IJssel achterhaalden zij de hardleerse bestuurder en hielden hem wederom aan. Inmiddels blies hij 200 ugl, maar aangezien hij een beginnend bestuurder is, was dat bijna drie keer meer dan is toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg nogmaals een proces-verbaal.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 371 euro.