Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 15-08-2010

Vier arrestaties tijdens horecatoezicht in Tilburgs uitgaanscentrum

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht hebben zaterdagavond en vannacht in het uitgaanscentrum vier arrestaties verricht.

Een 22-jarige man uit Dorst werd omstreeks 04.15 uur op de Heuvelring aangehouden nadat hij agenten beledigd. Om 03.30 uur werd op het Piusplein ook een 24-jarige man uit Hulten aangehouden voor hetzelfde feit. Beide mannen beledigden de agenten met termen waar het woord kanker in voor kwam.

Een 25-jarige Tilburger werd omstreeks 01.15 uur gearresteerd op de Heuvelring. Hij weigerde na een ruzie met een portier ook na vordering te vertrekken. Een 22-jarige Tilburger werd omstreeks 02.05 uur op de Heuvelring gearresteerd Hij zou een andere stapper in het gezicht geslagen hebben. De politie neemt van het slachtoffer een aangifte op.

Verder werden nog de navolgende bekeuringen uitgeschreven.

2 x parkeren
5 x glas op straat

1 x geen ID tonen
5 x parkeren taxi standplaats

1 x grootlicht

1 x baldadigheid

Dronken automobilist zonder rijbewijs

HILVARENBEEK: De politie heeft zaterdagavond een roadblockcontrole gehouden bij de rotonde van de N269. Tijdens de controle werd een 43-jarige Hilvarenbeker aan de kant gezet. Zijn rijbewijs bleek ongeldig verklaard te zijn. Ook had hij te diep in het glaasje gekeken. Hij blies 535 ugl. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed.

Tilburgse veelpleger (41) kan niet van lokfiets afblijven

TILBURG: Een 41-jarige veelpleger is zaterdagmiddag op het Kapelhof betrapt op het stelen van een door de politie in samenwerking met de gemeente op de Kapelhof gestalde lokfiets. Agenten zagen dat de hen bekende 41-jarige veelpleger rond 15.45 uur de lokfiets wegnam uit de fietsenstalling. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld conform de afspraken over veelplegers.

Begin deze maand werden in Tilburg ook al twee dieven aangehouden die het op de lokfiets hadden voorzien. De inzet van de lokfiets is één van de activiteiten om het aantal fietsdiefstallen in Tilburg terug te dringen. Daarnaast wordt er, zoals tijdens de Tilburgse Kermis, actief gecontroleerd op gestalde fietsen of deze gestolen zijn. Verder worden ook de helers van dergelijke rijwielen aangepakt. De aanpak is succesvol. Sinds de inzet van het speciale team is een sterk dalende trend van het aantal fietsdiefstallen zichtbaar. Over enige tijd krijgen de lokfietsen ingebouwde GPS waardoor ze na diefstal
traceerbaar worden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 15-08-2010 13:55 | © Regio Midden en West Brabant |