Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 15 augustus

Heiloo, 15-08-2010 o 14.00 uur

Getuigen mishandeling gezocht

Schagen, zaterdag 24 juli 2010.

De politie is op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 juli rond 2.50 uur. Een 19-jarige man uit Opperdoes was met een vriend in de horecagelegenheid Kadanz. Hij liep met hem naar de rookruimte, waarbij de weg werd versperd door een nog onbekende donkergekleurde man. De Opperdoezer vroeg of hij erlangs mocht en kreeg direct daarop een glas in zijn gezicht geduwd. Het slachtoffer bloedde hevig en vluchtte weg richting de wc. Het slachtoffer was zo overstuur dat hij in eerste instantie geen aangifte wilde doen. In het ziekenhuis bleek dat de man geopereerd moest worden aan zijn oog en oogleden en ook blijvend letsel overhoudt aan deze geweldpleging.

De politie neemt deze zaak hoog op en is op zoek naar mensen die getuigen waren van deze mishandeling of mensen die weten wie de dader is. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen, tel: 0900 -8844 (lokaal tarief).

Stel mishandeld na aanspreken

Enkhuizen, zondag 15 augustus 2010.

Rond 1.00 uur heeft de politie op het Dirck Chinaplein twee 21-jarige mannen uit Enkhuizen aangehouden wegens mishandeling. Een 24-jarige vrouw uit Enkhuizen zag dat een van de mannen tegen fietsen stond te plassen. Ze vertelde dit aan haar 30-jarige vriend uit dezelfde woonplaats die de man erop aansprak. Hierop kreeg de man een klap in zijn gezicht, hij viel en werd nog getrapt door de 21-jarige man. De vriendin greep in, maar werd door de andere 21-jarige Enkhuizer hard geslagen. De politie kon beide verdachten met de hulp van toegesnelde beveiligers aanhouden. Tegen de twee verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcohol in het verkeer

Alkmaar, zondag 15 augustus 2010.

Rond 3.00 uur heeft de politie op de Van Oostsanenkade een 41-jarige man uit Heiloo aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Hij bleek eerder op de avond bij een aanrijding te zijn betrokken. De politie stelt hierover een onderzoek in. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is al ingevorderd.

Schagerbrug, zondag 15 augustus 2010.

Een 34-jarige vrouw uit Burgerbrug is rond 1.15 uur aangehouden op de Grote Sloot. Zij bleek ruim drie keer teveel te hebben gedronken. De vrouw kon haar rijbewijs direct inleveren en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Heerhugowaard, zondag 15 augustus 2010.

De politie heeft om 1.50 is op de Middenweg een 17-jarige bromfietser uit Heerhugowaard aangehouden. Hij bleek ruim vier keer teveel te hebben gedronken. Zijn (bromfiets)rijbewijs is ingevorderd en tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichters aangehouden

Opperdoes, zondag 15 augustus 2010.

Rond 4.00 uur zijn vijf jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar uit Opperdoes en Medemblik aangehouden in een woning aan de Almersdorperweg. De politie en brandweer kregen de melding dat er brand was gesticht in een container aan de Almersdorperweg. In de buurt van een prullebak waren pallets, kranten en spuitbussen midden op straat in de brand gestoken. Het wegdek was aangetast door de brand. De politie kon na een kort onderzoek de verdachten aanhouden in de woning van één van de verdachten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dakloze zoekt onderdak

Alkmaar, vrijdag 13 augustus 2010.

Een 38-jarige Alkmaarder is rond 23.00 uur aangehouden omdat hij bewoners van de Krelagestraat bedreigde. Ook vernielde hij zomaar een bankje van een buurtbewoonster. Met de aangeefster, een 35-jarige vrouw uit Alkmaar, werd afgesproken dat de verdachte haar de schade direct zou vergoeden. De verdachte werd ingesloten in een politiecel. Hij verklaarde dat hij de bank bewust had vernield om zo een slaapplaats bij de politie te krijgen De twintig euro heeft hij betaald en wordt aan de gedupeerde gegeven. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De volgende ochtend is hij weer op vrije voeten gesteld.

Bedreiging met mes

Noord-Scharwoude, vrijdag 13 augustus 2010.

Rond 15.00 uur zijn op de Louise de Collignystraat een 23-jarige man uit t Veld en een 18-jarige vrouw uit Noord-Scharwoude aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. Volgens de vrouw bedreigde zij de man met een mes omdat hij haar mishandelde. De man ontkende haar opzettelijk te hebben geslagen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie stelt een onderzoek in.

Vernieler bushok aangehouden

Hoorn, zaterdag 14 augustus 2010.

Om 2.30 uur zag een surveillerende agent dat een man een grote ruit uit een bushok trapte. Hij hield de man, 22 jaar uit Hoorn, aan en nam hem mee naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

Hoorn, zaterdag 14 augustus 2010.

Om 3.30 uur is een 36-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn ex-vrouw en haar zoontje. Het kind liep letsel op aan zijn hand en is hiervoor naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee jongens aangehouden wegens mishandeling en bedreiging

De Koog, vrijdag 13 augustus 2010.

Om 15.50 zijn op de Ruijslaan twee 19-jarige jongens uit Baarn aangehouden op verdenking van het mishandelen en bedreigen met een mes van drie jongens van 18-jaar uit Utrecht. Rond 4.00 uur zijn drie jongemannen uit Utrecht om niets op camping Kogerstrand mishandeld en bedreigd door de twee mannen uit Baarn. Ook dreigde een van hen met een mes, hiermee werd de tent kapot gesneden. Een van hen werd bij de keel gegrepen, de anderen werden geschopt en geslagen. De politie ging op zoek naar de daders. Beveiligers van de camping hadden de verdachten om 5.30 uur gevonden en stelde de politie in kennis. De politie ging met ze in gesprek, wat moeizaam liep vanwege hun hun dronkenschap. Zij zetten het gesprek voort na hun aanhouding de volgende dag. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drugs in café

Hoorn, zaterdag 14 augustus 2010.

De politie heeft om 3.30 uur een 22-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van het bezit en dealen van harddrugs. De portier van een café aan de Grote Noord had gezien dat de verdachte vermoedelijk drugs dealde in het café. Hierop droeg hij de man over aan de politie. De verdachte had tien pakjes met vermoedelijk cocaïne bij zich en een geldbedrag. Dit is, net als zijn twee telefoons, in beslag genomen voor onderzoek door de forensisch rechercheurs. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onderzoek na pogingen inbraak, getuigen gezocht

Akersloot, vrijdag 13 augustus 2010.

De politie heeft een onderzoek ingesteld nadat bleek dat inbrekers bij drie woningen aan de Boschweg hadden geprobeerd binnen te komen. Dit gebeurde rond 15.00 uur in de middag. Drie keer mislukte hun poging. Agenten deden een buurtonderzoek en de forensisch rechercheurs onderzoeken de sporen. Eventuele getuigen van deze inbraakpogingen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Castricum, tel: 0900 8844 (lokaal tarief)

Mishandeling op homo-ontmoetingsplaats

Benningbroek, zondag 15 augustus 2010.

Een 44-jarige man is ernstig mishandeld op een homo-ontmoetingsplek bij parkeersplaats De Koggen langs de A7, ter hoogte van Benningbroek. Hij zat hier rond 1.30 uur aan een tafel toen hij zag dat opeens wat autos hard wegreden. Twee mannen kwamen op hem af en vroegen hem om geld. Hij vertelde dat hij dit niet had en werd meerdere keren hard in zijn gezicht geslagen. Een zilvergrijze VW Polo met daarin twee andere mannen stopte en hiermee reden de daders vermoedelijk weg. Het slachtoffer raakte buiten bewustzijn.

De politie bracht het slachtoffer naar de huisartsenpost waar hij is behandeld aan zijn verwondingen. De politie is op zoek naar de daders. Dit zijn vermoedelijk mannen van vermoedelijk Zuid-Europese afkomst. Ze leken erg op elkaar en waren ongeveer 1.75 meter lang, hadden een stevige lichaamsbouw en een vol gezicht. Het slachtoffer weet niet waarom hij is mishandeld, hij had bijna geen bezittingen bij zich. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling of mensen die hebben gezien dat de daders wegreden. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broec, tel: 0900 8844.

Jaloerse ex

Alkmaar, zondag 15 augustus 2010.

Een 24-jarige man uit Alkmaar is gewond geraakt toen hij rond 4.00 uur met zijn 17-jarige vriendin uit Alkmaar over de Koningsweg liep. Een kleine rode auto kwam aanrijden en de ex-vriend van het meisje stapte uit en sloeg en schopte de 24-jarige man. De verdachte bleef het slachtoffer schoppen toen hij op de grond viel. Vervolgens ging de verdachte er vandoor. De politie heeft met meerdere autos gezocht naar de verdachte, die is nog niet gevonden. Het slachtoffer is voor behandeling van zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie gaat verder met het onderzoek.

Verkeerscontroles

Ursem, zaterdag 14 augustus 2010.

Op de Leet is tussen 13.30 en 15.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Elf personen reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u.

Avenhorn, zaterdag 14 augustus 2010.

Op de West is tussen 15.45 en 17.15 uur een verkeerscontrole gehouden.Drie personen reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u. Twee personen kregen een bon omdat ze geen autogordel droegen.

Sint Maartensvlotbrug, zaterdag 14 augustus 2010.

Tussen 15.00 en 16.30 uur is op de Westerduinweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 669 passanten reden 63 personen harder dan de toegestane 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/u.

Zuid-Scharwoude, zaterdag 14 augustus 2010.

Tussen 14.15 en 16.00 uur is op de Schagerweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 979 passanten reden 311 bestuurders harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 145 km/u.

Noord-Scharwoude, zaterdag 14 augustus 2010.

Tussen 16.30 en 20.30 uur is op de Schagerweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1646 passanten reden 377 bestuurders harder dan de toegestane 80 km/u.

Heiloo, zaterdag 14 augustus 2010.

Tussen 9.30 en 12.45 uur is op de Kennemerstraatweg een verkeerscontrole gehouden.Vier personen kregen een bon omdat zij harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u. Twee personen kregen een bon omdat zij geen gordel droegen.

Zwaagdijk, vrijdag 13 augustus 2010.

Tussen 14.00 en 16.00 uur is in Zwaagdijk Oost een snelheidscontrole gehouden. Van de 256 passanten reden 47 personen harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

Getuigen gezocht na aanrijding

Alkmaar, zaterdag 14 augustus 2010.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding waarbij de veroorzaker is doorgereden. Rond 22.50 uur is op de Vogelweg een 15-jarige jongen die op zijn fiets reed aangereden. De jongen vloog over de kop en heeft verwondingen opgelopen aan zijn arm. De zwarte personenauto reed vanaf de Vogelweg de Albatrosweg op. Hoe een en ander precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De politie is op zoek naar eventuele getuigen. De zwarte auto moet na de aanrijding schade hebben opgelopen aan de voorzijde van het voertuig bij de bumper en koplamp aan de bestuurderskant. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Alkmaar, tel: 0800- 8844.

Kind gewond bij aanrijding

Alkmaar, vrijdag 13 augustus 2010.

Een driejarig meisje uit Amsterdam is rond 17.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Rekerstraat. Het kindje was buiten aan het spelen en rende spontaan de straat op. Op dat moment kwam een 29-jarige vrouw uit Den Helder net aanrijden. Omdat zij weet dat er in de straat veel kinderen spelen, reed de vrouw stapvoets. Dat werd ook bevestigd door getuigen. Het kind zat onder de schaafwonden en is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk vallen de verwondingen mee, dat is mede te danken aan de achtzaamheid van de bestuurster. Die was hevig geschrokken door de aanrijding.

Belediging agenten

Egmond aan Zee, zaterdag 14 augustus 2010.

Rond 3.30 is een 19-jarige man uit Egmond aan Zee aangehouden wegens het beledigen van agenten. Surveillerende agenten passeerden de man en werden zonder aanleiding uitgescholden voor kankermongolen. Hierop kreeg de man een proces-verbaal. Hij bleef schreeuwen. Daarop kreeg hij nog eens twee proces-verbalen, een wegens openbare dronkenschap en een wegens verstoring van de openbare orde.