Politie Gelderland-Zuid

Geen meewerkende opstelling: 3 aanhoudingen

Wijchen / Nijmegen / Tiel, 15-08-2010 o Zaterdagnacht is in drie plaatsen een aanhouding verricht nadat personen, die met de politie in aanraking waren gekomen, zich niet bepaald meewerkend hadden opgesteld. Zo moesten in Nijmegen en Tiel verdachten uiteindelijk mee naar het politiebureau na recalcitrant gedrag. In Wijchen ging het zelfs nóg verder, daar werd een verdachte aangehouden voor ambtsbelemmering en wederspannigheid (verzet).


* Wijchen
Omstreeks 01.30 uur werd er in verband met een vechtpartij politie gevraagd bij een horecagelegenheid aan de Graafseweg. De politieagenten spraken met een man, de later aangehouden 50-jarige verdachte uit Wijchen, die vertelde geslagen te zijn. Zij hebben vervolgens afspraken gemaakt met de man, die enkele verwondingen had, voor het doen van aangifte. Op het moment dat de agenten weer terugliepen naar hun dienstvoertuig, hoorden zij via de porto dat de meldkamer een melding uitgaf aan een andere eenheid over een vernieling van ruiten. De agenten herkenden dit als zijnde het adres waarvan zij zojuist de gegevens hadden genoteerd. Zij liepen daarom meteen even terug naar de Wijchenaar om hem hierover te informeren. Daarop reageerde de man agressief en viel een van de agenten aan. De verdachte bleef zich hevig verzetten, maar het lukte de agenten om de 50-jarige onder controle te brengen en omstanders, die zich met de aanhouding wilden bemoeien, op afstand te houden. Meerdere eenheden kwamen ter assistentie.

De Wijchenaar is geboeid overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Er wordt nader politieonderzoek ingesteld, naar zowel de mishandeling als de vernieling.
* Nijmegen
Vanaf de baan op de Nieuwe Marktstraat kwam rond middernacht een melding dat een man daar vrouwen zou lastig vallen. Agenten gingen erheen om de situatie op te nemen zagen de betreffende man tegen een muur staan wildplassen. Ze spraken hem op dit gedrag aan en zegden een bekeuring toe. Toen de bon was uitgeschreven gaven de agenten de 25-jarige Nijmegenaar te kennen dat hij weg moest gaan. Om er zeker van te zijn dat hij ging, hebben ze hem een stuk begeleid. De man bleef zich, behoorlijk onder invloed van alcohol, erg vervelend gedragen en belandde op de grond. Hij maakte er een waar toneelspel van, tot het de politieagenten genoeg was en ze hem aanhielden voor openbare dronkenschap.
De 25-jarige verdachte is meegenomen naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Na het opnemen van een verklaring is de Nijmegenaar zondagochtend weer in vrijheid gesteld, twee bekeuringen rijker.

* Tiel
Mountainbikers van politie hielden zaterdagnacht rond 02.25 uur op de Prinses Beatrixlaan een fietser staande die met een geopend blikje bier over straat reed. Dit is volgens de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) niet toegestaan. De agenten vertelden de man dat hij hiervoor dus een bekeuring zou krijgen en vroegen naar zijn ID, die hij niet gaf of bij zich had. Vervolgens begon de man zich steeds recalcitranter te gedragen en ondanks waarschuwingen bier te drinken. Hij koos duidelijk niet voor medewerking, daarop werd hij aangehouden en op het politiebureau verhoord.
De 29-jarige inwoner van Tiel is met de nodige bekeuringen daarna weer in vrijheid gesteld.
(08)

Laatst gewijzigd 15-08-2010 14:37 | © Regio Gelderland-Zuid |