Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 14 en zondag 15 juli 2010

Naam Chantal Westerhoff

Persvoorlichter: Marloes Nollen: 053-4555588

42 km/u te hard

Holten

Een 21-jarige Nederlander uit België reed maar liefst 42 km/u te hard over de A1.

Op 14 augustus 2010 uur omstreeks 00.21 uur zagen surveillerende agenten een auto met een Belgisch kenteken veel te hard over de A1 rijden. De bestuurder werd gecontroleerd. De bestuurder reed 162 km/u waar 120 km/u is toegestaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010073259)

Inbraak en vernielingen in woning gepleegd

Almelo

Bewoner mist zijn televisie en geld. Politie verzoekt getuigen zich te melden.

Een 26-jarige bewoner van de Zeven bosjes in Almelo deed aangifte van inbraak en vernieling. Op zaterdag 14 augustus 2010 is tussen 5.29 uur en 6.30 uur ingebroken. Bij de inbraak werden diverse meubels in de woning vernield. De bewoner mist zijn televisie en geld. De inbreker(s) is/zijn via de achterzijde de woning binnengekomen. Daar was een raam geforceerd. De politie verzoekt personen die bijzonderheden hebben waargenomen zich te melden. Dat kan aan elk politiebureau of telefonisch op nummer 0900-8844 of anoniem Bel M. 0800-7000/

(2010073280)

Dronken bromfietsbestuurder weer dubbel in de fout

Hengelo

De 42-jarige Hengeloer raakte vorige week zondag zijn rijbewijs kwijt omdat hij toen ook onder invloed van alcohol een bromfiets bestuurde.

Op vrijdag 13 augustus 2010 om 17.12 uur zag een motoragent tijdens zijn surveillance een man op een bromfiets rijden over de Oude Molenweg in Hengelo. De motoragent herkende de 42-jarige man uit Hengelo omdat hij hem vorige week zondag had aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man had toen zoveel gedronken dat zijn rijbewijs was ingevorderd. Dit houdt in dat hij geen motorrijtuig/voertuig meer mag besturen. Dit keer was de man weer dronken. Hij had een promillage van 2,3. Om te voorkomen dat hij wederom de fout in gaat werd zijn bromfiets in beslaggenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en rijden terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. (2010073131)

Verdachte zware mishandeling reed ook onder invloed van alcohol

Reutum

Twee mannen werden mishandeld en liepen letsel in hun gezicht op. De verdacht werd later aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Op zondag 15 augustus 2010 omstreeks 3.12 uur kwam er bij de politie Twente en melding binnen dat er een vechtpartij was geweest bij een discotheek in Reutum. De politieagenten troffen daar twee gewonde mannen van 19 jaar uit Geesteren aan. Zij verklaarden dat ze door een 27-jarige man uit Saasveld waren geslagen. Diverse omstanders hadden de mishandeling gezien en herkenden de man. Omstreeks 3.53 uur zagen de politieagenten de verdachte in een auto rijden over de Kerkstraat. Hij reed in de richting van de Brinkstraat in Reutum. Toen de agenten achter hem aan reden zagen ze dat de auto bij een woning op de oprit stond. De 27-jarige verdachte verborg zich onder de auto. De man werd aangehouden en overgebracht naar het Politie Arrestantencomplex Twente in Borne alwaar hij werd opgesloten en in verzekering is gesteld. De 27-jarige man is tevens recidive op het gebied van rijden onder invloed van alcohol en daarom is zijn rijbewijs ingevorderd. De twee mannen uit Geesteren hebben aangifte gedaan van zware mishandeling. De politie stelt een onderzoek in. (2010073562)
(2010073533)

Boksbeugel in beslag genomen

Rijssen

De boksbeugel zat als gesp aan een riem bevestigd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 18-jarige man uit Deventer werd op zaterdag 14 augustus om 22.25 uur aangehouden omdat de beveiliging van een discotheek in Rijssen een boksbeugel bij hem hadden aangetroffen. De man wist dat het hebben van een boksbeugel strafbaar was. Hij vertelde dat hij de boksbeugel, als gesp in een riem, had gekocht op de zwarte markt in Beverwijk. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010073462)

Oplettende buren betrappen fietsendiefjes

Haaksbergen

Een jongen van 15 jaar werd aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Politie zoekt eigenaren van de fietsen.

Op zaterdag 14 augustus 2010 omstreeks 23.12 uur zag een 64-jarige man twee jongens met een damesfiets over de Nachtegaalstraat in Haaksbergen lopen. Hij zag hoe één van de jongens de achterzijde van de fiets omhoog hield. De man sprak de jongens daarop aan. Ze vertelden hem een smoes en renden plotseling hard weg. Hierbij lieten ze de fiets achter. Een andere 69-jarige man zag ook een jongen lopen met een fiets. Ook deze jongen liet de fiets achter en rende weg. Toen politieagenten op de Nachtegaalstraat met diverse getuigen aan het praten was kwam er een jongen aanlopen. Één van de getuigen herkende de jongen als één van de jongens die net weg was gerend. De jongen, 15 jaar uit Haaksbergen, werd door de politie aangehouden. De politie stelt een onderzoek in en wil graag weten wie de eigenaren van de twee damesfietsen zijn.

(2010073467)

Man bedreigt agenten met de dood

Enschede

Tijdens de aanhouding van de verdachte raakten twee agenten gewond aan hun handen. Zij lieten zich onder medische behandeling stellen in het ziekenhuis.

Een groep mannen gedroeg zich op zondag 15 augustus 2010 tussen 1.00 uur en 2.45 uur zeer vervelend. De mannen van deze groep werden geweigerd bij een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede. Toen de politieagenten hen uiteindelijk verzochten om weg te gaan bedreigde een 25-jarige man uit Alkmaar de agenten met de dood. Hierop werd hij aangehouden. De man verzette zich bij de aanhouding. Andere mannen uit de groep probeerden de aanhouding te voorkomen door de politieagenten te ontzetten. Deze mannen, 18 en 20 jaar uit Almaar en 19 jaar uit Diemen, zijn door andere politieagenten hiervoor aangehouden. Tijdens de aanhouding van de 25-jarige man raakten de vrouwelijke- en mannelijke politieagent gewond aan hun hand. Zij lieten zich onder medische behandeling stellen in het ziekenhuis. De mannen zijn opgesloten.

(2010073498)

Fietsendief met wapen op zak

Enschede

Politie is op zoek naar eigenaar van de fiets.

Tijdens hun surveillance op zondag 15 augustus 2010 omstreeks 3.20 uur zagen agenten op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede bij een bushokje twee personen zitten. Ze zagen dat er een fiets op de grond lag. Toen de agenten dit nader wilden bekijken liepen de jongens bij de fiets en de bushalte weg. Zij werden aangesproken door de agenten en vertelden dat de achtergebleven fiets niet van hen was. De agenten zagen dat het slot van de fiets was geopend terwijl er geen sleutel in het slot zat. Het was de agenten bekend dat dergelijke sloten konden worden geopend door een loper. De jongens werden daarop staande gehouden en gefouilleerd. Bij de 16-jarige jongen uit Enschede werd een dergelijke loper aangetroffen. Tevens had hij een klein model vuistvuurwapen in de binnenzak van zijn jas zitten. De andere jongen, 18 jaar uit Enschede, verklaarde dat ze de fiets hadden gestolen bij de nieuwe fietsenstalling bij het station. Beide jongens zijn aangehouden en opgesloten. De politie stelt nader onderzoek in en is op zoek naar de eigenaar van de damesfiets. (2010073518)

Aanrijding tussen wielrenner en kind

Hellendoorn

Wielrenner werd overgebracht naar ziekenhuis. Kind kwam er met schaafwonden vanaf.

Op zaterdag 14 augustus 2010 kwam er een melding van een aanrijding op de Nijverdalsebergweg in Hellendoorn. Daar stak een 6-jarige jongen uit Heerlen de straat over. Hij zag hierbij een groep wielrenners, die uit de richting van Holten hem naderde, over het hoofd. De jongen kwam met een 42-jarige wielrenner uit Kampen in botsing. Hierbij vielen beiden op de grond. Twee ambulances kwamen om de gewonde wielrenner en het jongetje te onderzoeken. De wielrenner werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het jochie had diverse schaafwonden opgelopen maar kon na controle met zijn opa en oma mee naar huis. De jongen liep daar met zijn grootouders en nog twee kinderen. Hij was echter de laatste die overstak en luisterde niet naar zijn grootouders om te blijven staan toen de groep wielrenners er aan kwamen. (2010073392)

---- --