Politie Noord- en Oost Gelderland


1

Doetinchem - Dodelijk slachtoffer bij eenzijdig ongeval


Zaterdagavond 14 augustus is een 39-jarige Amerikaan om het leven gekomen. De man reed over de Varsseveldseweg in Doetinchem en botste tegen een boom. De auto vloog hierbij in brand.
De hulpdiensten kregen omstreeks 20:55 uur de melding van het ongeval. De auto botste door nog onbekende oorzaak tegen een boom en vloog in brand. De automobilist is ter plekke overleden. De auto brandde volledig uit. Nadat de brandweer het vuur had geblust is de auto weggesleept.
De verkeersongevallenanalyse van de politie is direct een onderzoek gestart naar de oorzaak van de aanrijding. De Varsseveldseweg is in beide richtingen enige tijd afgesloten geweest.


2

Ulft - Fietsers ter val, scooterrijder onder invloed


De politie heeft zaterdagavond 14 augustus een 51-jarige man uit Terborg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Daarnaast bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.
De politie kreeg omstreeks 19:40 uur de melding dat er meerdere fietsers waren gevallen op de Frank Daamenstraat. De 51-jarige scooterrijder wilde een groep fietsers inhalen. Tijdens het inhalen raakte hij één van de fietsers waardoor deze fietser èn ook de rest ter val kwam. De blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse en blies een promillage van 0,6. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


3

Doetinchem - Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed


De politie heeft in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 augustus het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige man uit Dieren. De man reed over Terborgseweg onder invloed van alcohol.
Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 02:40 uur rijden over de Terborgseweg en gaven hem een stopteken. De blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. De beginnend bestuurder is meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1,4. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN