Politie Gelderland-Zuid

Gewapende overval op fast food restaurant

Culemborg, 15-08-2010 o Zaterdag rond 17.45 uur vond een gewapende overval plaats op een fast food restaurant aan het Koopmansgildeplein in Culemborg. De overvaller bedreigde met een steekwapen het aanwezige personeel en ging er met een onbekend geldbedrag te voet vandoor. Er raakte niemand gewond. De eigenaar zette samen met een klant de achtervolging in, maar de dader wist uiteindelijk te ontkomen. De politie is meteen een onderzoek begonnen.

De overvaller is vanaf het Koopmansgildeplein het Betje Wolffpad opgerend. In een brandgang tussen huizen aan de Wilhelmina Druckerweg en de Johanna Naberstraat zijn de achtervolgers de verdachte kwijtgeraakt. Politieagenten die na de overvalmelding ter plaatse gingen, zijn meteen in die omgeving gaan uitkijken, maar ook zij troffen hem niet meer aan. Vervolgens is een speurhond ingezet om te zoeken naar sporen van de verdachte, maar dit leverde geen bruikbare resultaten op.

De politie verstuurde in de buurt een SMS-Alert met een beperkt signalement van de verdachte. Inmiddels is een wat uitgebreider signalement van de overvaller bekend:

· een lichtgetinte man

· circa 20 jaar

· 1.80 à 1.85 meter lang

· slank postuur

· hij droeg een zwarte trui met capuchon, een lichtblauwe spijkerbroek (met opgerolde pijpen), zwarte schoenen

· en had een zonnebril bij zich (met bruine glazen)

Verder onderzoek

De politie heeft zowel van de aanwezige medewerkers als van enkele klanten verklaringen opgenomen. Namens het fast food restaurant is aangifte gedaan. Er is nader onderzoek ingesteld. De politie doet hierbij een aanvullende getuigenoproep.
- Wie heeft tussen 17.30 uur en 18.00 uur iets opvallends waargenomen bij het fast food restaurant?
- Wie heeft op de vluchtroute tussen het Koopmansgildeplein en de Wilhelmina Druckerweg en de Johanna Naberstraat, of daarna een man gezien die voldoet aan het opgegeven signalement? - Ook mensen die andere informatie hebben die voor het politieonderzoek belangrijk kan zijn, worden verzocht te bellen naar politieteam Buren, Culemborg op telefoonnummer 0900-8844. Dit kan desgewenst ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op (0800) 7000.
(08)

Laatst gewijzigd 15-08-2010 14:48 | © Regio Gelderland-Zuid |