Politie Gelderland-Zuid

Man maakt het bont

Beneden-Leeuwen, 15-08-2010 o Een 53-jarige man uit Maasbommel maakte het zaterdagmiddag wel erg bont: tweemaal aangehouden in drie uur tijd, drie transacties op één dag en nog zes dagen hechtenis tegoed. Het verhaal begon rond 15.15 uur in Beneden-Leeuwen met een melding vanaf het Dorpsplein. Daar zou een man (later bleek de 53-jarige) dronken op een brommer willen stappen.

Politieagenten gingen bij de ijscozaak, waar de melding vandaan kwam, poolshoogte nemen. Ze spraken de melder die inmiddels de sleutel uit de brommer had gehaald om wegrijden te voorkomen. De agenten kwamen vervolgens al snel de man tegen waar het om ging, duidelijk zichtbaar onder invloed, en hielden hem aan voor openbare dronkenschap. Op het bureau wilde en kon de verdachte zich niet legitimeren wat hem een tweede proces-verbaal opleverde. Hem werd hierbij zeer duidelijk te verstaan gegeven dat ook het opgeven van valse personalia strafbaar is.

Controle personalia... met gevolgen
Om vervolgens zijn personalia te kunnen controleren, besloten de agenten om de 53-jarige bij zijn in vrijheid stelling zelf af te zetten op zijn verblijfadres in Maasbommel. Daar aangekomen overhandigde de man hen een ID-bewijs. Daarop stond tot hun 'verbazing' een andere geboortedatum dan hij zo-even had opgegeven. Al snel werd duidelijk waarom. Bij een nadere check van zijn personalia kwam naar voren dat de verdachte nog een flinke geldboete had openstaan of vervangende hechtenis. Aangezien hij niet kon betalen werd de 53-jarige opnieuw aangehouden en overgebracht naar Tiel voor het uitzitten van de zes dagen.
(08)

Laatst gewijzigd 15-08-2010 15:12 | © Regio Gelderland-Zuid |